Toyota Corolla: Extreem hoog brandstofverbruik toyota corolla 90l/100km

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 vvti

Daar ik in het bezit ben gekomen van een Toyota corolla en weinig van de autohistorie weet alleen dat hij vastgelopen remmen had aan de achterzijde die snel verholpen waren ,daar ik wel iets van auto,s weet maar dit toch even boven m,n pet gaat zou ik graag willen weten wat hier aan de hand is??
Al na een dag kwam ik er achter dat het benzineverbruik zo hoog is dat na een co meting(stationair-warm) het maximale o,5 moet zijn ipv 12,5 dus erg hoog ook op het dashbord gaf hij dit aan en erg naar rotte aardappels rook ,vooral met achteruitrijden,op het dashbord branden ook geen vreemde lampjes ,na de motorkap geopend te hebben was het wat mij opviel dat er links onder de cilinderkop met het gezicht in de richting van de voorruit
een stekker losgenomen was(nokkenaspositiesensor??)ik denk dat zijn ze vergeten vast te doen maar nee het hielp niet ,na de stekker er opgedaan te hebben liep hij nog slechter en was erg aan het zagen en slaat dan bijna af ,het lijkt dat hij hoger in toeren loopt dan normaal.
Daar wij bij ons in het bezit zijn van een KTS van bosch en bij een universele garage en SNAP ON testkast hebben kwamen we in beide gevallen niet in het systeem ook waar de auto een paar keer geweest is ,volgens de boekjes kreeg ik wat vreemde antwoorden.
Het brandstofverbruik is zo hoog dat het 90 ltr op 100km is .
alle eventuele oplossingen zijn welkom.

Groeten maurits

reptiel4

Geplaatst door reptiel4 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1645) PRO, 10 jaar geleden

Probeer eens of de dealer hem wel uit kan lezen , voordat we daarvan meer weten wordt het gokken.
Distributie van tijd ?

reptiel4 (0), 10 jaar geleden

Ben inderdaad naar toyotadealer geweest , daar zijden ze dat het geen zin had om hem uit te lezen omdat er geen stroom/spanning op de eobd zat .

daandc (0) PRO, 10 jaar geleden

Dat is erg kort door de bocht.

Maar ligt er soms een zekering uit van iets meestal zit de pen 16 van de dlc bij een paar andere verbruikers soms bij constant van de radio etc .

Kun je het niet vinden kun je ook even een 12 volt extern van bijv sigarettenplug op pen 16 zetten kunnen ze de auto toch uitlezen.

Maar als het goed is kunnen hun ook extern spanning op de tester aanvoeren meestal hebben ze er allerlei van deze adaptertjes (snoertjes ) bij .

Zit de stationair/steller/regeling niet vast ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.