Toyota RAV4: fluitend - gierend geluid

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1AZ-FE, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 112

Ik rij een Rav 4 X-style 4WD. Inmiddels 94000 km. Het fluitend/gierend geluid hoor je m.n. in zijn 4 -de en 5-de versnelling zo tussen de 45 - 80 km per uur. Trap je de koppeling in is het weg. Zet je hem in zijn vrij is het weg. Laat je het gas los idem. Geef je een beetje gas hoor je het weer. Garage heeft zonder tussenbak gereden. Geluid bleef. Inmiddels is de versnellingsbak 2 maal gedemonteerd, 4 lagers vervangen, maar het probleem blijft. Hierna bleek de auto moeilijk / lastig in zijn 1 en achteruit te zetten. En .... ga je vanuit zijn achteruit naar zijn vrij blijft de auto vrolijk in z'n achteruit rijden als je de koppeling laat opkomen. Auto staat nu weer in de garage en weer moet de versnellingsbak gedemonteerd worden . En ja... de cardanlagers zijn ook gecontroleerd. Wie weet misschien iets. Wie heeft een tweedehandss versnellingsbak (kosten), wat kost een nieuwe? Zowel de garage als ik vinden het een drama!!

Eldon

Geplaatst door Eldon (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota RAV4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1580) PRO, 6 jaar geleden

Repareert de garage de bak zelf ? zo ja , is het misschien verstandiger om de bak bij een specialist te laten repareren.

lodew01 (0), 4 jaar geleden

Ik heb het zelfde probleem maar dan met de Rav4 bj. 2007 automaat.
Naar garage geweest maar men kan het niet lokaliseren.
Gewoon door blijven rijden tot het duidelijker is waar het vandaan komt is het anrtwoord wat ik kreeg. Erg irritant geluid.

lodew01 (0), 4 jaar geleden

Weet iemand waar dit geluid vandaan kan komen ik hoor het graag.
Groet
W.lode
Tel 0621526709
Zwolle

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota RAV4 of stel zelf een nieuwe vraag.