Toyota Avensis: foutcode p0505

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Bij koude motor foutcode p0505 idle controll, kan niet gewist worden, pas als de motor warm is kan foutcode gewist worden. Gasklephuis, isc-klep, luchtmassa meter gereinigd, en efi relais vervangen, geen resultaat. Geen draadbreuken ontdekt.

p1

Geplaatst door p1 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Maarten6789 (0) PRO, 15 jaar geleden

zover ik het kon opzoeken is 0505 een stationair regel probleem, zit er een luchtomloopmotor op?Stationair regelklep ?

p1 (0) PRO, 15 jaar geleden

de isc-klep is de regelklep, die heb ik schoongemaakt, als de foutcode gewist is kan ik deze aansturen, is de motor koud(dus met foutcode) kan ik hem niet aansturen

Toyota11662 (0) PRO, 15 jaar geleden

Ik heb dit 1 keer meegemaakt bij een avensis en toen bleek de motorcomputer defect te zijn!(echter komt het bij Toyota zelden voor dat de motorcomputer defect raakt) Ik heb toen eerst de isc-klep vervangen. heb je gekeken of de isc klep niet vast zit?

p1 (0) PRO, 15 jaar geleden

isc-klep heb ik losgehaald, gereinigd, en gekeken of deze vastzat, dit was niet het geval. Als de motor warm en de foutcode gewist kan worden(dat ie niet meer terug komt) kan ik hem ook aansturen.

Toyota11662 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=p1]isc-klep heb ik losgehaald, gereinigd, en gekeken of deze vastzat, dit was niet het geval. Als de motor warm en de foutcode gewist kan worden(dat ie niet meer terug komt) kan ik hem ook aansturen.[/quote]
maar het feit dat je hem niet kan aansturen als hij koud is, lijkt het er toch op dat hij defect is of vast zit! Als de bedrading goed is dan zou je toch iets moeten gaan doen en dat is als eerste de isc-klep vervangen..

Heb je ook al aan de bedrading getrokken en bewogen en kijken of het er dan in komt?

Ps heb je het airco signaal al geconroleerd? en heb je de werkplaatsdocumentatie? als je die niet hebt kan ik je daar wel aan helpen..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.