Toyota RAV4 2007: Gaspedaal reageert vreemd

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1AZ-FE, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 112

Beste mensen.
Ik heb een Rav4 uit 2007 benzine 2.0 4x4.
Ik heb hem een paar maanden geleden gekocht van de eerste eigenaar met maar 110.000 km op de teller. (Met NAP) Hij is niet zo netjes meer en is slecht onderhouden. Ik heb de auto voor een prikkie kunnen kopen. Het leek mij een fijne auto voor tijdens de verbouwing.
Tijdens de proefrit voelde de reactie op het gaspedaal al wat traag maar ik dacht dat dit waarschijnlijk door vuil kwam.

De reactie op het gaspedaal is traag zowel met gas geven als met gas los. Het lijkt wel of er steeds een paar mili seconden tussen zit. De auto geeft geen foutmeldingen. De auto deed ook erg bokken in lage toeren in de eerste versnelling. De auto had met koude motor een erg onrustig stationair toerental.

Ondertussen heb ik al het volgende gedaan:

Tank leeg gereden en volle tank verse benzine met injectie cleaner.
Nieuwe bougies (originele zaten er nog in en waren slecht)
Nieuw luchtfilter (oude was erg vies)
Luchtmassameter gereinigd met de speciale spray.
Gasklephuis gedemonteerd en helemaal schoongemaakt. (Was ook erg vies).

Voor de rest veel ander werk aan de auto wat niet met de motor te maken heeft.

Het bokken met koude motor is een stuk minder geworden (hij doet het nog wel teveel naar mijn smaak maar misschien is dat een Toyota ding). Hij draait nu rustiger stationair. Helaas is de trage reactie op het gas nog niet weg. Je merkt het vooral met schakelen. Bij ontkoppelen gaat het toerental omhoog omdat hij te laat reageert om gas los. Of ik moet echt langzaam schakelen…
Ik heb in een toyota van het zelfde bouwjaar gereden ( 2WD benzine) en die reageert sneller op het gas. Het vermogen op de snelweg voelt wel het zelfde.

Weet iemand wat ik nog meer kan checken?

Alvast bedankt voor uw hulp.
Mvg
Sil

Sil Klop

Geplaatst door Sil Klop (0) , lid sinds 4 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota RAV4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Plakkie (150), 4 maanden geleden

Ik ga haast denken aan gasklephuis opnieuw inleren.

    Beste Plakkie,
    Dank voor uw tip. Wanneer ik de stekker van het gasklephuis er af haal en opnieuw er op zet doet het zelf een reset. Je merkt ook dat dan in het begin de auto hoog stationair loopt en zichzelf in-regelt. Een bevriende garage heeft gekeken of hij met de universele computer hier nog in kan sturen maar dan lukt hem niet. Hij geeft ook geen foutmelding. Ik zou eventueel nog een Toyota dealer kunnen proberen. Zou het kunnen dat de gasklep motor gewoon te langzaam draait zonder dat het een foutmelding geeft in de computer?
    Grt
    Sil - Sil Klop (0), 4 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota RAV4 of stel zelf een nieuwe vraag.