Toyota RAV4 2004: Storing / kapotte startonderbreking. Wat te doen?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1AZ-FE, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Goedendag allemaal,

Ik heb besloten om hier om hulp te vragen omdat ik compleet ten einde raad ben. Ik heb een Toyota RAV4 uit 2004 en heb hier het een en ander aan veranderd (puur cosmetisch). In mijn enthousiasme wilde ik ook de 'ouderwetse' oranje lampjes in de m'n dashboard en rondom m'n radio vervangen voor witte ledjes.

Toen ik de kappen rondom het stuur eraf haalde heb ik per ongeluk lopen klooien met de ontvanger van de startonderbreking (die koperen wikkel die om je sleutelcilinder zit) en daar is het mis gegaan.

Ik, nog niet van kwaad wetende, probeerde mijn auto na afloop te starten maar tevergeefs. De motor begint wel te draaien maar hij slaat niet aan. Ook zie ik dat het 'security' lampje blijft knipperen wat inhoudt dat hij de sleutel(transponder) niet herkent.

Ik heb alle workarounds die online te vinden zijn al geprobeerd maar niets heeft tot nu toe gewerkt. Ik heb ook diverse garages gebeld welke allemaal het antwoord geven dat zij niet over de apparatuur beschikken om de startonderbreker te vervangen en opnieuw in te lezen bij de ECU of iets dergelijks.

Weet iemand hier misschien een bedrijf wat mij hiermee kan helpen? Of waar ik naar op zoek moet gaan?

Alvast hartelijk dank en met vriendelijke groet,

Marnix

Insero

Geplaatst door Insero (0) , lid sinds 7 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota RAV4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door Hans4040 (395) PRO, 7 maanden geleden

Je kan op de sloop een andere spoel halen...inleren hoeft niet, het is alleen maar een wikkeling, een soort antenne zeg maar die het signaal van de sleutel opvangt.
Of naar de dealer voor een nieuwe.

Insero (0), 7 maanden geleden

Hallo @Hans4040 ,

Hartstikke bedankt voor je snelle reactie. bedoel je alleen de koperen wikkel, of kan ik gewoon de gehele ontvanger (zie afbeelding) opnieuw kopen? De wikkel ziet er namelijk prima uit alleen ik vermoed dat er iets binnen de ontvanger kapot is.

Ik heb ook de foutcode nagekeken en dat bevestigde mijn vermoeden. Maar dit onderdeel nieuw/tweedehands kopen kan dus prima?

Nogmaals dank en een fijne dag toegewenst.

.

Hans4040 (395) PRO, 7 maanden geleden

Ja, dat deel wat je in je hand hebt op de foto gewoon vervangen.
van de sloop of nieuw kan allebei (als die van de sloop tenminste heel is)
Succes.

    Wederom hartelijk dank! Ik heb het onderdeel besteld en ik zal het resultaat posten mocht iemand met eenzelfde soort probleem zitten. - Insero (0), 7 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota RAV4 of stel zelf een nieuwe vraag.