Toyota Verso 2013: gaspedaal werkt niet

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Hallo,

zaterdag wilde de auto niet meer starten, net met de eerste winterprik. Zondag geprobeerd met startkabels, maar geen soelaas. Ik wist dat de batterij sowieso einde leven was, dus heb ik vandaag een nieuwe geplaatst. De motor wou echter niet aanslaan. Aangezien de auto wat schuin stond en de benzine redelijk laag was, dacht ik misschien een probleem met de toevoer (lucht/vuil). De benzine aangevuld. Na enkele keren proberen leek het alsof hij ging aanslaan, maar viel dan stil. Dit ettelijke keren herhaald. Uiteindelijk is het gelukt om hem draaiende te krijgen, in het begin erg schokkerig en met een laag toerental (500/min). Na een tijdje draaien ging dit wel vlotter en op het normale toerental. Echter, de gaspedaal doet het niet meer. Het motorcontrolelampje blijft branden, wat volgens het boekje mogelijk wijst op een probleem met het emissieregelsysteem, elektronische motorregelsysteem of elektronische gaspedaal. Ik had online gelezen dat bij lucht in de brandstofleiding dit ook kon (blijven) branden, maar ik vermoed dat het dan eerder het elektronische gaspedaal is.
Ik dacht dat ik misschien de auto te rap heb herstart na de plaatsing van de nieuwe accu, en de instellingen niet correct geladen waren. De accu een uurtje losgekoppeld, dan terug aangekoppeld en een uurtje gewacht, maar het probleem bijft.
Hij start nu zonder problemen.
Is dit iets wat zelf op te lossen valt? Wat kan ik controleren? Is dit louter een zekering? Alle tips welkom!

furor

Geplaatst door furor , lid sinds 1 maand geleden

1 Reactie

oldford PRO, 1 maand geleden

Ik zou beginnen met het laten uitlezen van de foutcodes.
Dat kan een hoop gezoek, gegis, ergernis, tijd en geld besparen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Verso of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.