Toyota Yaris: geen trekkracht in 2e versnelling

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo,

Zoals in de titel aangegeven mist de auto al sinds wij hem in bezit hebben als 2e eigenaar vermogen of trekkracht in de 2e versnelling.
Dus bij het accerleren vanuit de 2e versnelling komt de auto letterlijk niet vooruit en moet je terugschakelen naar de 1e versnelling waardoor hij dan weer veel te veel toeren maakt.
Het spreekt voor zich dat dit erg onveilig is op deze manier.

We hebben er al door een officiële toyota dealer naar laten kijken maar de monteur vond niks bijzonders?
Mijn vrouw gebruikt de auto dagelijks maar als ik er in rijd schrik ik er iedere keer weer van. Alle overige versnellingen functioneren wel naar behoren.
Wat kan de reden zijn en hoe kom ik er achter waar dit aan ligt?

Alvast bedankt voor uw hulp.

Groeten,
René

rene69

Geplaatst door rene69 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Michiel7811 (0), 15 jaar geleden

Ik vind het maar een raar verhaal. U zou eens moeten kijken bij welk toerental u dan zit in de 2e versnelling. Zit u niet te laag in de toeren waardoor de auto geen koppel meer kan leveren (onder 1500/min bijvoorbeeld).

Verder vind ik de volgende zin nogal vreemd: "Dus bij het accerleren vanuit de 2e versnelling komt de auto letterlijk niet vooruit en moet je terugschakelen naar de 1e versnelling waardoor hij dan weer veel te veel toeren maakt."

Je hoort alleen terug te schakelen naar de 1 bij stilstand (evt. stapvoets rollen). Als je dat niet doet sloop je de versnellingsbak.

Ik zou eens gaan rijden met de monteur ernaast zodat hij / zij kan aangeven wat er mogelijk verkeerd is / gaat.

Groet,

Michiel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.