Toyota Aygo: geluid bij wielen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine

Hallo,
Ben sinds 2 weken in het bezit van een Aygo van 2006. Bij alle wielen hoor ik een draaiend, schurend, krakend geluid. Dit is vooral goed te horen met de ramen open langzaam rijdend vlak langs een muur of in een tunnel . Sneller rijdend is het niet meer waarneembaar.
Bij opgekrikte wagen is niets te horen, als je met de hand de wielen draait. Overigens heb ik bovengenoemd geluid bij meerdere langzaam rijdende Aygo's waargenomen, dus zou het eigenlijk bij de dealer bekend moeten zijn, dacht ik. Die denkt aan krakende wieldoppen??? En deze zijn bij aflevering net vervangen! Iemand ervaring of misschien een oplossing van bovengenoemd fenomeentje??

Bij voorbaat dank,

Ad

aengdewit@quicknet.nl

Geplaatst door aengdewit@quicknet.nl (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Aygo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

BrotherJohn (0), 14 jaar geleden

Dat klinkt als roestige remschijven... Ik wil je aanbevelen het volgende topic eens te lezen: http://www.autoweek.nl/forum/read.php?18...
Daar lees je dat verschillende Agyo eigenaren het advies krijgen om wat harder te remmen, om de roest van hun schijven af te slijten. Kennelijk een veel voorkomend fenomeen bij de Agyo...

turned (0) PRO, 14 jaar geleden

loden wielgewichten maken geluid !!!

rondom rand van de velg insmeren siliconenspray binnen en buiten kant vande velg rand

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Of het de wieldoppen zijn ben je zo achter. Even een proefrit zonder wieldoppen maken.

aengdewit@quicknet.nl (0), 13 jaar geleden

Weliswaar wat laat, de oplossing bleek een nieuwe set banden te zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Aygo of stel zelf een nieuwe vraag.