Toyota Aygo: schrikbarend benzineverbruik

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Ik heb in 2008 mijn Ford Focus station ingeruild voor een Toyota Aygo. Dit vooral omdat ik de ruimte niet meer nodig had, ik weinig km maak en een Aygo maandelijks aanmerkelijk minder kost (vaste lasten).
Helaas rijdt mijn Aygo (gecombineerd) niet zuiniger dan 1 op 15. 'k Heb vanaf het begin problemen gehad met deze auto, zoals slecht starten, stinken naar benzine, geen trekkracht tussen de 80 en 100 km/uur, vreselijk geluid van de uitlaat, een slecht werkende airco en lekkage (vloer bestuurderskant steeds doorweekt).
Auto heeft inmiddels 2 weken bij de dealer gestaan, met als resultaat nieuwe computer, slotset vervangen, nieuwe achterdemper/uitlaatpijp en airco moest gevuld (?) en iets in het portier goed vastgezet (lekkage). De ergste klachten zijn hiermee dus verholpen, waarvan achteraf overigens bleek dat de startproblemen en het uitlaat-geluid bekende problemen zijn. Volgens de dealer zou met de nieuwe computer ook het verbruik aanzienlijk moeten verbeteren, maar helaas net weer getankt en een treurig resultaat van 1 op 14,4 gescoord.......
Deze auto is nieuw gekocht (oktober 2008) en er staat nu 4.000 km op de teller. WIE KAN MIJ HELPEN???

Aygo13

Geplaatst door Aygo13 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Aygo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

GuidoK (0), 14 jaar geleden

Zijn de problemen nu wel verholpen, afgezien van het benzine verbruik? Zou gelijk weer naar de dealer gaan, want hij zit nog in garantie. Volgens specificaties van toyota, zou je gecombineerd 1 op 22 moeten halen (ligt waarschijnlijk iets lager).

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

storingen aanwezig? werkt de temp sonde wel correct (gezien het feit dat je klacht over stank van benzine), einddemper vervangen klopt, is een reeks geweest waar een punt las van ontbrak. Is er een 4gas test uitgevoerd?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Aygo of stel zelf een nieuwe vraag.