Toyota Corolla Verso: Geluidskwaliteit Radio Corolla Verso

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1zzfe

Ik ben niet erg tevreden over de geluidskwaliteit in mijn Corolla Verso. Is er iemand in dit forum die de originele fabrieksradio heeft opgepimpt met andere lees betere speakers? Of ligt het aan de radio unit zelf? Graag een reactie.

piet174

Geplaatst door piet174 (55) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

PaulRAV4 (0), 10 jaar geleden

Welk type radio heb jij? Het staat ws op je apparaat.

piet174 (55), 10 jaar geleden

Ik heb een radio met het typenr: W53825; dat is een radio met dvd speler waar 6 dvd's in kunnen.

voyager (0), 10 jaar geleden

Ik vrees dat het toch aan de radio te wijten is. Met een paar betere speakers is niet voldoende kwaliteit te behalen(iig in mijn ogen).Er zouden dan ook de speakerkabels vervangen moeten worden.Dan nog is geluid onvoldoende te verbeteren.Er zou dan een kwaliteits aftermarket radio in moeten komen met nodige aanpassing aan het systeem(voeding vanaf accu halen enz.)

piet174 (55), 10 jaar geleden

Is jouw vrees gebaseerd op feiten m.a.w. heb je ervaring met mijn type radio? Bij een geluidsinstallatie is het toch vaak zo dat de geluidsboxen boxen de beperkende factor zijn in de geluidskwaliteit? Is dit hier niet aan de orde?

Nico8119 (0), 10 jaar geleden

Aan de 'radio' zal het niet liggen. Electronisch gezien zijn ze allemaal gelijk. Wat bij goedkopere radio's nog weleens slecht wil zijn is het radiogedeelte waardoor je eerder last heb van storingen (vooral als je langs een zendmast rijdt. Het komt weleens voor dat een luidspreker nat wordt en daardoor stuk gaat. Dan is vervangen de enige optie. Ik heb om die reden bij mijn huidige en vorige auto de speakers moeten vervangen. Verder moet je geen hifi verwachten in een auto; andere bedrading enzo zal je beslist niet helpen tenzij je honderden Watts aan geluidsvermogen wil monteren.

daandc (0) PRO, 10 jaar geleden

Toch kan er wel degelijk verschil in zitten ligt er aan wat de klasse is van de versterker die er gebruikt wordt .

Dit ligt volledig aan de opbouw van de versterker .

http://wiki.showyoursound.nl/ow.asp?Klas...

Maar 9 van de 10 keer wordt het al een stuk beter als men een betere draad trekt icm met een goede set speakers.

Nico8119 (0), 10 jaar geleden

Je hoeft iemand die (no-nonsense) geluidsapparatuur heeft ontworpen om eten op tafel te krijgen niets over z'n vak te vertellen :-) Er wordt ontzettend veel goedkope brakke rommel voor veel te veel geld verkocht aan a-technische consumenten. We hebben er altijd hard om gelachen aan de kantinetafel. Trap er niet in! De Engelsen hebben er een mooi woord voor: Audiophool (verbastering van audio-fiel naar audio-domoor). Meestal stellen de standaardluidsprekers in een auto niet veel voor (het moet allemaal goedkoop) dus met een paar andere luidsprekers kun je al iets winnen. Eventueel kun je (meer) dempingsmateriaal in de deur plakken (de deur is immers de klankkast van de speaker). De bestaande bedrading is ruim voldoende voor de +/- 30W die uit een standaard radio komt. De draden zijn hooguit 3 meter lang; dat heeft echt geen invloed op het geluid. Bij hele lange (te) dunne draden kan in theorie de basweergave (bij maximaal volume) wat slechter worden omdat de weerstand van de draden niet meer te verwaarlozen is ten opzichte van de weerstand van de luidspreker maar meestal is de luidspreker en/of de klankkast de beperkende factor.

voyager (0), 10 jaar geleden

De bedoeling van mijn woord "vrees" is al door (vooral)-daandc en ook Nicco beschreven. De radio voldoet aan een bepaald minimum eisen door de fabriek gesteld.De eerste koper(uitgaande van, dat u niet de eerste eigenaar bent)heeft beperkt invloed op de kwaliteit ingebouwde radio.Maar wie(u onder andere) veel betere kwaliteit wil, zal iets anders moeten aanschaffen en inbouwen.Al dan niet door hem(u)zelf. Verschil in de radio zelf zal dan mogelijk niet groot zijn, maar dan komt het op versterker, bekabeling, speakers en de isolatie(demping) neer. En JA ik heb eigen ervaring met onvoldoende geluidskwaliteit in mijn auto( geen Toyota)(wel Subaru van bijna veertig duizend euro met af fabriek ingebouwde radio,) maar toch niet tevreden met het geluid.Ik heb dan ook een ander radio ingebouwd incl. andere passende speakers. Nu ben ik tevreden met het resultaat icm. investering.

PaulRAV4 (0), 10 jaar geleden

Mijn radio-cd-speler in een 2006 Verso is een andere dan de jouwe, zonder cd-wisselaar. Het geluid hier is dik in orde.

daandc (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=Nico8119]Je hoeft iemand die (no-nonsense) geluidsapparatuur heeft ontworpen om eten op tafel te krijgen niets over z'n vak te vertellen :-) Er wordt ontzettend veel goedkope brakke rommel voor veel te veel geld verkocht aan a-technische consumenten. We hebben er altijd hard om gelachen aan de kantinetafel. Trap er niet in! De Engelsen hebben er een mooi woord voor: Audiophool (verbastering van audio-fiel naar audio-domoor). Meestal stellen de standaardluidsprekers in een auto niet veel voor (het moet allemaal goedkoop) dus met een paar andere luidsprekers kun je al iets winnen. Eventueel kun je (meer) dempingsmateriaal in de deur plakken (de deur is immers de klankkast van de speaker). De bestaande bedrading is ruim voldoende voor de +/- 30W die uit een standaard radio komt. De draden zijn hooguit 3 meter lang; dat heeft echt geen invloed op het geluid. Bij hele lange (te) dunne draden kan in theorie de basweergave (bij maximaal volume) wat slechter worden omdat de weerstand van de draden niet meer te verwaarlozen is ten opzichte van de weerstand van de luidspreker maar meestal is de luidspreker en/of de klankkast de beperkende factor.[/quote]
Ik weet ook wel dat een gemiddeld oor het verschil tussen verschillende klassen niet zal horen maar wel als het een of ander goedkoop chinees brak ontwerp is met goedkope bagger elko's etc.

Hierin wordt meestal bezuinigd op componenten.

Maar de meeste gangbare autoradio's worden uitgerust met een versterker ic uit de tdaxxxx serie en deze komt over het algemeen prima geluid uit .

Maar dit zal je ook wel weten .

Daarom gaf ik al aan dat de ts.er eerst maar eens fatsoenlijke speakers moet aanschaffen.

Zelf zou ik wel ander iets dikker draad nemen want ik vind de standaard bedrading bij een toyota erg dun 0.5 mm en erg knikgevoelig vooral in het doorvoerrubber bij A stijl (bijvoorbeeld ) .

voyager (0), 10 jaar geleden

Helemaal mee eens daandc!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.