Toyota Corolla Verso: Grommend kreunend oehoe geluid bij naar rechts sturen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 vvti

Bij warme motor, heel goed hoorbaar bij langzaam rijden Alleen bij het laatste kwart naar rechts draaien. Naar links draaien is geen probleem.
Het is auto van het nieuwe model in dat jaar. Anderhalve ton op de teller.

De dealer wist niet wat het was. Het was volgens hem geen bekend brobleem. "waarschijnlijk een rubberen pakking die wat lawaai geeft"
"let er maar goed op". Kom maar terug als het erger wordt? Ik ben er niet gerust op. Wat kan het zijn? Is het echt een uniek probleem?
Wat kan ik eraan doen? Wat kan er gebeuren als ik niets doe?

Alex217

Geplaatst door Alex217 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Een monteur bij een dealer die het geluid hoort en het niet thuis kan brengen........Hoe moeten de lezers het dan wel kunnen beoordelen vanachter het toetsenbord.....??

Gr.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

homokineet v/d rechter aandrijf as is denk ik defect

Alex217 (0), 15 jaar geleden

Volgens andere monteur bij andere dealer is het de pomp van de stuurbekrachtiging. Komt volgens hem meer voor bij Toyota, vooral bij de Avenses. Hoop lawaai voor zo'n pomp, lijkt me. Wat is in vredesnaam een homokineet v/e aandrijf as? Hoe gevaarlijk is dat? Waarom hoor je dat alleen bij een grote stuuruitslag? Loop ik gevaar?
Het geluid klinkt mij toch meer als rubber over ijzer tegen een klank kast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.