Toyota Avensis: Haperende achterruit-wisser

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0TD

De achterruit-wisser hapert. Vlak voor het einde stopt hij (zij?) even, en gaat dan door. Heel consequent, verder werkt 'ie ok. Sinds een week denk is. Is dit het begin van het einde? Bij de corolla ook een kapotte ruitenwisser motor (achter) gehad, kostte bijna 400 euro excl. montage (gelukkig via de sloop 1 op de kop getikt), hopelijk niet weer zoiets. Is het zoveelste probleem alweer.

Jelle95

Geplaatst door Jelle95 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Picnic8956 (0), 17 jaar geleden

Ja Jelle de avensis uit dit bouwjaar kent enkele vervelende klachten. Trillen door verkeerde velgen (14 inch), gevoelig voor bepaalde banden, schokken door een snel slap wordende d-riem, gevoelige kop........ Toch maar weer op zoek naar een slooponderdeel. Succes.

Jelle95 (0), 17 jaar geleden

dank je ... de problemen zijn me allemaal helaas bekend ......, en er zijn er nog meer, zoals haperende afstandsbediening CPV, trillende remmen / schijven, aandrijfas/hoezen, en meer, heb ze allemaal gehad. Wie weet wat er nog meer komt. De laatste Toyota voor mij in ieder geval

PCspecial (0), 17 jaar geleden

Heb hetzelfde probleem gehad mijn mijn achterwisser. Het probleem deed zich alleen voor in de interval stand.
Éen van de pro's hier wist mij te vertellen dat dit een bekend probleem is van deze auto. Het is opzeker de ruitenwisser motor.
Ik had gelukkig nog garantie dus het is uiteindelijk door de dealer onder garantie vervangen en het probleem is verholpen (voor zolang het duurt).

Ik vermoed dat het overigens een elektronisch probleem is, als de ruiten wisser even een gewekt in de normale stand dan werkt hij daarna wel naar behoren. Het lijkt er dus op dat hij weer normaal gaat werken als het ea een beetje opwarmt. Ik ben vergeten te vragen naar het oude onderdeel, achteraf had ik graag eens willen kijken aan de binnenkant van die ruitenwisser motor. Omdat het probleem bij mij alleen in de interval stand optrad denk ik zelf dat er gewoon wat slechte solderingen in de interval elektronica zitten. Ik heb geen idee of of die motor open te make is.... (mijn vakgebied is reparatie van elektronica dus misschien is de wens de vader van de gedachte hier ;-) )

Wat de Avensis uit dit bouwjaar betreft, ik heb wel eens betere producten van Toyota gereden. Ik ben blij met het lage brandstog (benzine) verbruik maar ik merk toch een heel scala aan "kleine' probleempjes die ik niet zou verwachen bij de kwaliteits freaks van Toyota. Slecht geconstrueerde klepjes die makkelijk afbreken. Dashbord lampjes die zo nu en dan eens niet werken en dan spontaan weer aangaan, kilometer teller en toerenteller waarvan de uitslag varieerd ondaks dat je snelheid stabiel is (maar alleen oven de 100Km/u?). Slippende V-snaar wanneer hij koud is en je volledige stuuruitslag hebt (volgends de delaer niets aan de hand?). Bij lagere snelheden voel je ieder hobbeltje in de weg. Heeft snel de neiging om wat stoterig te gaan rijden met name bij lage snelheden.

Ik rij er nu een maand of drie in maar met wat gemengde gevoelens, ik heb ondanks alles wel er wel vertrouwen in dat hij blijft rijden maar ik had toch iets meer verwacht van een auto in deze prijsklasse.

wimpie1 (0), 17 jaar geleden

Hoi PC special,

Als je de andere forums afloopt zul je zien dat de meeste klachten bij andere merken ook vaak voorkomende klachten zijn.Kijk maar eens naar het aantal vragen per merk en zie hoe toyota eruit komt.
Verandering van merk werkt voor sommige mensen wel en voor andere niet (verklaar anders eens hoe iemand uit eigen vrije wil opel rijd (ik vroeger) of citroen).

Wim

PCspecial (0), 17 jaar geleden

Hallo Wim,

Ik ben ook wel overtuigd van de Toyota in zijn algeneemheid. Ik heb in het verleden ook verschillende Toyota's (verschillende bouwjaren corolla en 1 x een Yaris) en Honda´s gereden. Zowel met de Toyota als de Honda heb ik hele goede ervaringen gehad en was(ben) zeer tevreden over beide merken. Het exemplaar Avensis waar ik nu in rij is naar mijn ervaring de auto met de meeste "kleine gebreken", rammeltjes en bijgeluiden van het stel, meer dan ik had verwacht op basis van mijn ervaring met Toyota in het verleden.

Groeten Erik

Jelle95 (0), 17 jaar geleden

@wim: de keuze voor Toyota is mede gebaseerd op de betrouwbaarheid en dat je er weinig problemen mee hebt. Maar ik heb met geen enkele auto zoveel problemen gehad als met deze, van minder serieus tot serieus, terwijl ik een rustige rijder ben met veel snelwegkilometers, en met andere auto's nooit dergelijke problemen, naast het gebruikelijk eonderhoud:
- lekke kop
- aandrijfas vervangen
- 2x stofashoezen (asstofhoezen?)
- voortdurend haperende AB van de CPV (kan dealer niet verhelpen)
- stab. stang vervangen
- trillingen bij 110/120 km/uur: nieuwe banden en velgen
- trillende remmen bij hard remmen: nieuwe blokken en schijven
- motor achteruitwisser kapot
- losse kapjes en strips (is echter niet zo belangrijk)
- speling in stoel bevestiging
- lekke radiatorslang
- trillende motor / auto bij 2.00 toeren (kan dealer niet verhelpen)
- piepende stuurkolom (?) bij scherp inparkeren / warm weer (kan dealer niet verhelpen)
- roestende carterpan (vervangen nog niet nodig)
- koplamp bevestigingen op 2 punten afgebroken (nog niet vervangen)
- stelmotor koplamp werkt niet (helaas niet alert genoeg geweest tijdens garantie periode)

Toch best wat, en ben ik denk ik ook nog best wat vergeten. Oja: sproeier achterruit.

Santa (0), 17 jaar geleden

[quote=wimpie1]Hoi PC special,

Als je de andere forums afloopt zul je zien dat de meeste klachten bij andere merken ook vaak voorkomende klachten zijn.Kijk maar eens naar het aantal vragen per merk en zie hoe toyota eruit komt.Wim[/quote]
Dit lijkt mij een heel erg subjectieve vergelijking, Wim......!

Immers, je zult de cijfers eerst moeten relativeren VOORDAT je ze kunt vergelijken.

Kijk maar eens bij Lamborgini of bij Dacia.....
Heel weinig vragen. Betekent dit dan automatisch dat er ook GEEN problemen zijn of zou het misschien ook kunnen komen door het simpele feit dat er van bepaalde merken c.q. typen gewoon MEER worden verkocht en er dientengevolge ook meer mensen zijn die evt. klachten hebben...?

Gewoon even een relativerende opmerking........

Je ziet nu dus dat het bij Toyota ook niet allemaal goud is wat er blinkt....

Jelle95 (0), 17 jaar geleden

Weet iemand waar je eventueel een gebruikte motor kan krijgen? Die nieuwe zijn verschrikkelijk duur!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.