Toyota Avensis Wagon 2009: Hemelwaterlekkage via voorruit of panoramadak

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 3ZR-FAE, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 112

Helaas ontdekte ik dat hemelwater naar binnen komt. Bij de pedalen is de vloer nat. Ik vermoed via het panoramadak of via de voorruit want bij de bestuurder boven de A-stijl op het plafond ontstaat ook een natte plek bij regen.

Heeft iemand hier ervaring mee hoe dit op te lossen?

dupl-u-13282-5dd14a0942010+Bokkie

Geplaatst door dupl-u-13282-5dd14a0942010+Bokkie , lid sinds 15 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

zou beginnen met de afvoer van het dak te reinigen , gaatjes op de hoeken en uiteinden van de afvoerslang kunnen verstopt zitten , door blazen of een stevige electradraad er door duwen helpt. je kunt daarna testen of het water weg loopt , zie je dan onder de auto uit lekken , een kopje/bekertje water in de bak laten lopen.

dupl-u-13282-5dd14a0942010+Bokkie, 3 maanden geleden

Intussen de plek gevonden waar het water naar binnenkomt.

De auto heeft een panoramadak. Het glas van het panoramadak zit op een frame en dit frame zit op de carrosserie.

Het lijkt erop dat er tussen dit frame en de carrosserie het water naar binnen komt, linksvoor (bestuurderszijde) thv de A stijl. Wellicht als gevolg van bv torsie or slijtage / uitdroging van de rubbers?

Ik ben vandaag ook even langs de dealer gegaan en geïnformeerd wat de kosten zijn om het frame te laten vervangen. Ik moet rekening houden met ongeveer 2000 euro. Oeps...!

Daarom ben ik op zoek naar alternatieven: Zou het mogelijk zijn de aansluiting van het frame met bv carrosseriekit o.i.d. af te dichten? De kit komt dan onder de daklijsten en dus niet zichtbaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.