Toyota Hi-Lux: herstellen van differentieel

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3000 cc

kan er mij iemand helpen met het herstellen van het differentieel tussen de achterwielen van een handgeschakelde toyota hilux, differentieel heeft zonder olie gedraaid en maakt lawaai nu
als je een bedrijf weet die dit kan mag je dit ook doorgeven

[b]Mededeling: PROBLEMCAR.NL vraagt iedereen die een probleem heeft voorgelegd op het forum ook de oplossing hier weer te vermelden. Degene die helpt om een probleem op te lossen hoort graag hoe het is afgelopen!!! Bij het uitblijven / veelvuldig verzuimen van enig feedback bestaat de mogelijkheid dat u de nieuwe vraag retour krijgt....[/b]

Moderator Problemcar

snoeck

Geplaatst door snoeck (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Hilux? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Als het kroonwiel en pignon het geluid veroorzaken. wordt het een dure zaak. dan is een sloop as misschien een optie. Zijn het de lagers? die kun je vervangen. Voordat je het kroonwiel verwijdert. De stelmoeren aftekenen en op de oude stand terugzetten. De diepte van het pignon blijft hetzelfde als je de ringen en shims op dezelfde plek terug zet. Oude Pignonlager stukslaan en cone op een plek doorslijpen om hem eraf te kunnen halen. Laat de kup op een aambeeld dragen en sla met een moker op de andere kant. Om jezelf te beschermen tegen staalsplinter legde ik altijd een dikke doek over het lager.

Een lager maken bij hogere snelheid meer en hoger kabaal. Kroon en pignon zingen een liedje. Er is een groot verschil tussen gas geven en loslaten. Bij gas geven maken de achterkant van de tanden contact., met als gevolg een ander meestal veel minder geluid.

Als je googlelt op versnellingsbak krijg je(misschien wel bekende) adressen van specialisten. Die dit werk aankunnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Hilux of stel zelf een nieuwe vraag.