Toyota Hi-Lux: Verlichting Knippert mee.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2L-T

Wanneer ik knipperlichten aan zet,knippert verlichting lichtjes mee,dit is vooral goed zichtbaar bij aanhanger maar bij afkoppelen van aanhanger heeft wagen het ook.Alle massa aansluitingen gecontroleerd en gemeten met ohm meter en in orde.Kan dit de knipperautomaat zijn en waar is deze te vinden?Of weet iemand hier raad mee wat het probleem zou kunnen zijn.

pina

Geplaatst door pina (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Hilux? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

limbra (565), 12 jaar geleden

Denk toch aan een slechte massa verbinding , in de verlichting unit of aan de carrosserie .
corrosie of oxidatie in de verlichting unit kan dit ook veroorzaken .
massa punten losmaken en opschuren.

Vaak zie je dit ook als je de rem intrapt i.s.m. de richting aanwijzers dat de verlichting als een kerstboom mee knippert.

brunovanderjeught (0), 12 jaar geleden

Ja, ik denk ook aan een massaprobleem in de verlichting, open elke lichtblok eens apart en verbind een massapunt ervan ,d.m.v. een startkabel of een testkabel met klemmen, met de massaklem van de batterij of een zeer goed massapunt op de carrosserie, en test de verlichting bij elke lichtblok, zo kan u zien in welke het probleem zit.
Bruno

pina (0), 12 jaar geleden

Ik heb naar beide achterlichten een rechtstreekse massa kabel getrokken die rechtstreeks verbonden was met batterij maar dit gaf geen resultaat,ik had gedacht dit bij deze lichten eens te proberen omdat daar aftakking van stekker voor aanhanger zit.

brunovanderjeught (0), 12 jaar geleden

Ja u moet wel alle verlichting testen, zeker die waar meerdere functies samenzitten, dus ook koplampen en stand-en pinklichten vooraan

limbra (565), 12 jaar geleden

Haal voor de zekerheid ook ff het stop contact van de trekhaak los , kan goed zijn dat daar het probleem zit,
m.n. vuil en oxidatie of slechte verbindingen waar de auto verlichting op reageert en daardoor gek gaat doen.

pina (0), 12 jaar geleden

Ik heb voor de zekerheid stekker en stopcontact op de wagen vervangen, zodat ik er zeker van was dat probleem daar al uitgesloten was.Het rare is dat wanneer ik aanhanger aankoppel het het lichtjes doven van de lichten beter merkbaar is dan op wagen zelf.

pina (0), 12 jaar geleden

Terug 1/2 dag aan het zoeken gegaan,alle massa aansluitingen opgeschuurd,elk lichtpunt gedemonteerd en rechtstreekse massa draad verbonden maar nog steeds geen resultaat.Zie het eerlijk gezegd niet meer zitten,iemand nog tips wat fout zou kunnen zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Hilux of stel zelf een nieuwe vraag.