Toyota Yaris: Hoe verwijder ik deze plastic delen?

Bouwjaar: 2006

Hoi!

We hebben als tweede auto een leuke Yaris kunnen kopen met een lage kilometerstand.
Ik denk dat hij van wat "oudere" mensen is geweest gezien het uiterlijk en de kilometers.
Nu wil ik het liefst wat plastic onderdelen er af halen omdat ik vind dat hij er een stuk leuker/hipper er uit ziet zonder deze onderdelen...

Ik was even benieuwd hoe ik dit het beste kan doen en waar ik eventueel op moet letten?
Het gaat om 3 dingen:
1) Spatlappen
2) Rubber strip boven op de achterbumper (tegen slijtage bij in en uitladen, maar ik heb nog liever de slijtage dan dit lelijk ding)
3) Stootstrips

Alvast bedankt!

[img]https://i.imgur.com/BqglVYN.jpg[/img]

ressiv

Geplaatst door ressiv (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

limbra (480), 4 jaar geleden

De spatlappen zitten vastgeschroefd, ff goed kijken en je ziet de schroeven vanzelf zitten op de rand in de wielkast,
de kunststof beschermstrip op de achterbumper is een stuk lastiger te verwijderen, deze zit bij mijn weten gelijmd of gekit, warm maken met een haarfohn (gèèn verfstripper/heteluchtpistool !!) en dan voorzichtig los trekken, de lijm/kit-resten verwijderen met byv: wasbenzine of WD40, hetzelfde geldt voor de stootstrips op de portieren,
maar of het er na verwijdering mooier op wordt betwijfel ik, maar dat is je eigen keuze uiteraard.
succes.

ressiv (0), 4 jaar geleden

Super bedankt voor je reactie.
Ja ik ben ook een beetje bang voor wat er onder zit, maar qua kleurverschil lijkt het mij dan weer niet zo spannend met een zilveren auto?
Het blijft een afweging voor mijzelf inderdaad, maar dat rubber ding op de achterbumper is zo lelijk dat ik mij afvraag hoe veel slechter het kan zijn er onder...

limbra (480), 4 jaar geleden

Tja, wat er onder zit kom je pas achter als het verwijderd is, voor hetzelfde geldt zat er al kras of schuur schade onder de strip en hebben ze die om die reden er op gemaakt, De stootstrips op de portieren zijn een goede bescherming tegen mensen die hun portier er tegen aan knallen (een deukje is lelijker is mijn mening)
wat betreft de spatlappen ben ik met jou eens, bij sommige auto`s ziet het er oubollig uit, maar smaken verschillen uiteraard,
ik verwacht dat het verwijderen van de lijm /kit een tijdrovende klus zal worden,
hangt er van af of de hele strip gelijmd is of alleen de randen,
wat betreft het kleur verschil kan het mee vallen maar ook tegen vallen,
na verwijdering van de lijm/kit ff met boenwas de lak behandelen dan valt het miss wel mee .

gilbertb (0), 4 jaar geleden

Spatlappen houd veel steenslag tegen aan de achterkant.. dus ik zou ze laten zitten.. wat betreft de rubberen strip.. een lastig verhaal.. je kunt het proberen met een goede feun..( schildersfeun) mijn ervaring is dat je dan gelijk de kit/lijm mee trekt.. pas wel op niet te warm.

kaleido 1 (1355) PRO, 4 jaar geleden

Er is nog een puntje zeker met de stootstrippen op de zijkant , als de zijkant een keer over is gespoten , en ze hebben de strippen afgeplakt dan wordt het er gegarandeerd niet mooier op , poetsen helpt dan echt niet .

gilbertb (0), 4 jaar geleden

Nee idd niet, dan heeft u 2 optie's, alles eraf halen en laten spuiten of laten zitten.. suc6 ermee...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.