Toyota Rav4: Hoog brandstofverbruik

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 D4D-CAT

Ik ben van een RAV4 benzine overgestapt naar een RAV4 diesel met 177 pk. Ten eerste vanwege de kracht en ten tweede vanwege het gunstigere verbruik van de auto. Mijn benzine reed 1:10,5 terwijl Toyota 1:11,5 opgaf. Dit verschil vind ik te verwaarlozen, het heeft immers met verschillende oorzaken te maken zoals het weer en rijstijl. Nu heb ik een 2.2 D4D-CAT en deze rijdt 1:11 als ik geluk heb. Toyota geeft een gemiddeld verbruik aan van 1:14,6 en op de snelweg 1:16. Ik heb laatst 210 km alleen maar snelweg gereden en toen reed hij 1:11,7. Deze verschillen vind ik wel erg groot als je kijkt op 25000 km per jaar en ik rijd echt niet als een gek, gewoon gemiddeld. De dealer zegt dit wel vaker gehoord te hebben maar kan hier niets aan doen. Zijn er meer mensen met dit probleem?? Zo ja is hier dan een oplossing voor gevonden???

rav177

Geplaatst door rav177 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota RAV4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Marcelllecram (0), 16 jaar geleden

Kwestie van rustiger rijden. Benzine(diesel)verbruik is afhankelijk van enorm veel dingen. Want de snelweg rijdt juist het meest onzuinige, bij 90 km/h rijden veel auto's het zuinigst!! Zeker een grotere en hoge auto als de Rav4 zal alleen maar meer hinder ondervinden van de luchtweerstand bij snelheden boven die 90 km/h. Snap ook niet waarom Toyota beweerd dat die daar het zuinigst zou zijn. De bandenspanning is ook belangrijk. Ook is 177 pk natuurlijk veel vermogen, wat je ongemerkt toch elke keer weer aanspreekt. Vergelijk het verbruik met andere diesels met zoveel vermogen, die verbruiken ook meer dan een 100 pk variant... Bijna 1 op 12 is niet zuinig, maar gezien de auto en het vermogen niet extreem.

umut (0), 14 jaar geleden

Ik heb twee maanden geleden een avensis 2.2 D4D-CAT SW gekocht (177 pk).Ik ben ook een beetje teleurgesteld wat betreft brandstof verbruik van mijn nieuwe auto met veel moiete op snelweg op 2000 toeren rijdt hij net 1op14 heb V-Power van Shell geprobeerd maar resultaat is niet veel veranderd 1op 14 dus ja wat wil ik nu zuiniger ,klein diesel of een prachtige reus vermogen 177 pk avensis die een paar ltr.meer verbruik?
Geef maar mij die tweede......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota RAV4 of stel zelf een nieuwe vraag.