Toyota Avensis: hoog dieselverbruik binnen stad bijna 1 op 9 of 1op 10

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2d4d 177pk

hoi met ik heb sinds 3weken een avensis gekocht vaan 2006 op marktplaats en mn vrouw brengr vaak kinderen mee naar school dus wordt meestal stadsgebruik maar ik kan met een volle tank van 60 liter niet eens 580 km rijden ik vind dit behoorlijk aan het hoge kant ik had hiervoor een passat en die reed 1 op 15 binnenstadt is dit normaal .ik rij denk ik 1 op 9 hoe kan dit en waar ligt dit aan alvast bedankt .

basborne

Geplaatst door basborne (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

svengc (0), 12 jaar geleden

Bij mijn Avensis (ook 177pk) daalt het verbruik bij stadsverkeer of korte ritjes ook dramatisch. Gemiddeld rij ik 1 op 16 maar bij stadsverkeer zakt dit naar 1 op 11 bij een rustige rijstijl.

Hendrik4290 (0) PRO, 12 jaar geleden

Koude motor, korte ritten met files, met licht, airco en achterruitverwarming en soms verkeerde rijstijl, dan heb je al gauw een verdubbeling van het verbruik bij de huidige diesels

basborne (0), 12 jaar geleden

nou als er echt niet iets aan de hand is dan doe ik hem wel weer weg ik vind behoorlijk hoog
maar ik vind hem wel mooi rijden hoor .

basborne (0), 12 jaar geleden

ik heb toevallig iemand van anwb gesproken en die zei waarschijnlijk dat roetfilter verstopt zit

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Roetfilter verstopt: Waarschijnlijk? Zo ver durf ik nog niet te gaan. Mogelijk? Dat nou weer wel, zeker gedeeltelijk.
En wat is verstopt? Bij volledig verstopt slaat de motor niet aan. Bij te veel verstopt gaat er een storingslamp branden.
Brandt er een storingslamp? Anders maar eens door de dealer laten uitlezen, dan weet je hoe of wat.

basborne (0), 12 jaar geleden

ik was vandaag mn auto bij toyota dealer in voor het probleem , heb chef werkplaats gesproken die zei wees blij dat ie nog zo zuinig is zegt hij er zijn 2.2 177 pk met 1 op 6 1 op 7 ik had hem nog behoorlijk zuinig met dit weer type zei hij dus ben ik weer weggegaan maar ik vind hem toch veel zuipen . dus moet ik maar aanemen dat dat ook zo is

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.