Toyota Avensis: waterpomp

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2 liter 4d4

Hoi.

Ik ben aan de distributie riem vervangen van mijn toyota geen probleem ook die 2 moeren achter van de waterpomp huis niet, maar nu moet ik de poelie eraf hebben van de brandstofpomp?????????????
Kan ik de brandstofpomp, vastzetten
Zit de poelie er met een spiebaan op,
Of weet iemand hoe ik dit moet doen???.

groetjes Bogdan

bogdan hevko

Geplaatst door bogdan hevko (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

harry folkers (0) PRO, 12 jaar geleden

de poelie zit met een spie baan kan er gewoon af

bogdan hevko (0) PRO, 12 jaar geleden

Harry Bedankt.

Het klopte, het was de eerste keer dat ik zo'n riem vernieuwde en wist niet precies hoe het zat.
Heb ook meteen de EGR schoon gemaakt want hij wilde slecht trekken onder de 2000 toeren, maar hij was niet echt vies maar heb hem goed gesmeerd (WD) zodat hij ligt loopt want dat kleine klepje moet hem aantrekken.
En nu doet hij het weer perfect, wil er weer uit.

Jaap A (0), 12 jaar geleden

Beste lezers,

Wie weet er een oplossing.. de auto van mijn jongste zoon een corolla 1.6 met een e9 blok 16 v. heeft kuren. wordt soms warmer dan normaal heeft onderdruk van uit carter, soms loopt hij normaal en soms met verhoog toerental en schommeld dan tussen 1800 en 2000 toeren,, de kachel werd niet warm dus thermostaat eruit , getest en gaat open en weer dicht. oliepeil gecontroleerd ook normaal. ondanks dat het lampje soms aan gaat. koelvloeistof ook normaal.
radiator door gespoelt, geen vervuiling, waterpomp eraf, schoep draaid gewoon mee. draaiende motor eerst gewoon op temperatuur , kachel koud en wel de bovenste slang van de radiator warm, de onderste niet. proberen bij te vullen door de dop bovenop. kwam er ergens bij de waterpomp even water uit? een overdruk of lekkage door de kleine gaatjes van de pomp en dus stuk? lastige demonteren trouwens , tevens geprobeerd om het systeem te ontluchten bij de kachel klep de bovenste slang eraf en alleen warme stoom, geen water .... weet iemand een oplossing?? hij wil graag nog een poosje rijden want de auto staat op 178000 dus moet nog kunnen toch voor een toyota? emn verder de vraag welke sensor de oliedruk schakelaar is aan het blok? gaarne reacties...
alvast bedankt voor het meedenken
Jaap.

Inmiddels waterpomp en thermostaat vervangen, radiator door gespoeld. koeling ontlucht, kachel doet het weer prima ook de temperatuur op dashbord nog normaal alleen de olie druk nog.. is de sensor zo op het blok te meten? en zt deze aan de voorkant onder uitlaat spruitstuk? welke weerstand moet de sensor hebben?
Jaap.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.