Toyota Auris: Hoog verbruik koelvloeistof Auris diesel

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2 ltr

De laatste 2/3 maanden verbruikt m'n auto veel koelvloeistof. Ongeveer 1 ltr. per week. In de garare hebben ze het systeem op druk gezet maar konden geen lekkage vinden. Na 'n week is alles rond het koelvloeistof expansiebak nat van de rode vloeistof ook de rand die langs het bakje loopt is weer helemaal nat. Heeft iemand hier ervaring mee of een goeie tip?

Auris

Geplaatst door Auris (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Auris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1580) PRO, 11 jaar geleden

Dop defect , scheurtje in exspansietankje of een dermate drukopbouw , door bv een begin van een lekke koppakking .
Als ze afpersen via het tankje en de dop is de oorzaak , ga je het niet vinden , dop ligt er namelijk naast
Hebben ze de koelvloeistof gecontroleerd op uitlaatgassen ?

Auris (0), 11 jaar geleden

Hallo Ferrie, dank voor je reactie. neem het mee naar mijn Toyota garage. Heb vrijdag 1/2 een tweede afspraak om naar het probleem te laten kijken. Zal vragen of ze de dop grondig bekijken. Koelvloeistof is niet op uilaatgassen gecontroleerd (wat wil dat zeggen trouwens). Een paar maanden geleden is een nieuwe koelvloeistofpomp ingebouwd omdat er een beetje vloeistof lekte, daarna zijn de problemen begonnen en heb ik gemerkt dat het peil in het vloeistofbakje steeds daalt. Als ik weer tot het juiste peil vul en ik rij zo'n 100 km dan is een hoop koelvloeistof er weer uitgeperst en allemaal rond het vloeistofbakje, want daar is weer alles nat. Heb je nog een tip, heel graag.
Groetjes, Jac

kaleido 1 (1580) PRO, 11 jaar geleden

Koelvloeistof op uitlaatgassen laten controleren , houdt in dat als er uitlaatgassen in je koelvloeistof zitten , er een kans aanwezig is op een lekke koppaking/kop , en dat zou dan ook koelvloeistof verlies kunnen geven.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Auris of stel zelf een nieuwe vraag.