Toyota Aygo 2007: Hulp Distributie riem

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1KR-FE, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 50

Goedemorgen,
Mijn vrouw heeft een Toyota Aygo uit 2007 met 116.000 km op de teller en rijdt amper 3000 km per jaar . Als ik op de anwb site kijk lijkt het dat de auto een ketting zou hebben, maar wij denken van niet .
Nu denken we dat de distributie riem aan het verslijten is . Zou je dit laten maken als je zo weinig rijdt?
Graag advies
Hopelijk horen we snel iets .

Mvg Yves

.

Geplaatst door

Yc1975 (65)

al 1 maand lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

. deze heeft een ketting maar die foto van jouw is de multieriem en ja vernieuwen kost toch niks

Is de multi riem een goedkoper iets ? Kun je zo nog door rijden ? Weet u evt de prijs ? Bedankt voor uw reactie .

Yc1975 65

1 maand

alleen de riem kost iets van een tientje en nee niet doorrijden per direct vervangen als deze knapt kom je stil te staan met een kokende motor, vaak gezien de leeftijd dan einde verhaal

Zou er niet te lang mee doorrijden, die riem is al voor de helft weg.
Voor het plaatsen van een nieuwe wel opletten of de waterpomp en dynamo nog soepel draait, die willen bij de Aygo ook nog wel eens vastlopen of gaan lekken.

JGC 95

1 maand

riem kost 35euo ex, en half uurtje werk. direct vervangen, anders gaat t inderdaad mis. Is gewoon normaal onderhoud, en autorijden kost nu eenmaal geld. zeker wanneer je weinig kilometers maakt. En gezien het totale gebrek aan kennis, gewoon t advies aan de garage overlaten.

harry4203 1770
badge vip badge

1 maand

Komt er iemand uit omgeving Helmond die evt goede garage weet?

Yc1975 65

1 maand

Iedere gewone garage kan zo'n simpel klusje klaren. zoek ff wat revieuws van een garage bij je in de buurt zou ik zeggen. normaal zou ik roepen, ga gewoon naar het bedrijf waar je in onderhoud bent, maar ik betwijfel of er veel onderhoud gedaan wordt gezien de staat van de multiriem.

harry4203 1770
badge vip badge

1 maand

Ze rijdt hooguit 3000 km per jaar dus tis apk en een beurt .
Nu komt dit dus erbij . Werd ook al gezegd door garage met apk dat de koppelingsplaat vervangen moet worden. Dat hebben er uitgeteld en gezegd we gaan opzoek naar een nieuwe occasion . Maar nu komt dit erbij. Contact gehad met kwikfit die vragen er rond de €350 voor. Wel heel wat meer denk ik?

Yc1975 65

1 maand

Je vraagt om een goede garage, en nu kom je met de kwikfit?? ga nou gewoon ff langs een plaatselijke garage, je maakt paniek om een klusje van niks.

harry4203 1770
badge vip badge

1 maand

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Aygo of stel zelf een nieuwe vraag.