Toyota Starlet: Inhouden bij gasgeven

Bouwjaar: 1991

Hallo techneuten,

Mijn Starletje uit '91 (1.3/12v automaat) houdt plotseling in bij gasgeven. Als het gas wordt losgelaten blijft hij wel goed stationair draaien. Zo'n 60 km geleden heeft zich dit euvel ook al voorgedaan, de auto heeft toen een half uurtje stilgestaan en daarna probleemloos gereden, tot gisteren zich hetzelfde weer voordeed. Ook nu rijdt hij weer goed.
Ik heb het brandstoffilter nagekeken, OK. Alle vacuumslangen bij de carburateur gecontroleerd, OK. Luchtfilter is schoon en de vervroeging van de ontsteking werkt.
Het lijkt alsof er een vuiltje in de vlotterkamer komt die af en toe omhoog drijft en de hoofdsproeier verstopt. Ik kan de vlotterkamer op de carburateur echter niet ontdekken.
Ik heb de carburateur bekeken maar om die nou eens even ontspannen uit elkaar te gaan halen, nou nee.
Het probleem deed zich het eerst voor nadat de auto 3 weken had stilgestaan tijdens de vacantie, maar zou toch moeten kunnen.
Ik heb evengoed toch een flesje carburateur reiniger aan de brandstof toegevoegd, wie weet!

Heeft iemand misscien een goede suggestie/tip voor mij want het geeft nou niet direct een vertrouwd gevoel om met het autootje te rijden.

Alvast bedankt!!

Hylander4640

Geplaatst door Hylander4640 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

MartijnGR (0) PRO, 18 jaar geleden

Tankontluchting misschien verstopt, waardoor de motor amper meer brandstof krijgt, of brandstofpomp niet helemaal goed meer?

Hylander4640 (0), 18 jaar geleden

Ik heb ondertussen de deksel van de carburateur afgehad en er dreef een klein stukje, dun rubber van 1 bij1,5 mm en heel dun. Komt ergens van een pakking af denk ik. Uiteraard verwijderd en de vlotterkamer gereinigd. Probleem heeft zich sindsdien niet meer voorgedaan, maar ik ben nog niet helemaal overtuigd.

Martijn, bedankt engoede tip van de tankontluchting en benzinepomp, houdt ik zeker in mijn achterhoofd.

Hylander4640 (0), 18 jaar geleden

Alweer een tijdje verder en de Starlet doet het nog steeds als vanouds. Het is dus toch bovengenoemd stukje rubber geweest.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.