Toyota Starlet: toerental bij overschakelen

Bouwjaar: 1987

Ik ben sinds een paar dagen de "trotse" eigenaar van een Toyota Starlet 1.0 special S6, met een 4 bak. Motortje doet het prima, weinig kilometers, alles ok eigenlijk alleen bij het overschakelen blijft de motor lang in hogere toeren hangen, naijlen zeg maar. Koud of warm, welke versnelling en welke snelheid maakt geen verschil. Heeft iemand enig idee waar ik dit zou kunnen zoeken? En klopt het dat een 5 bak ook zonder problemen op dit blok past(uiteraard van hetzelfde bouwjaar)?

Ronker

Geplaatst door Ronker (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

deerbay (0), 18 jaar geleden

Wel mijn vermoeden gaat uit naar de vacuümvervroeger van het onstekingsmechanisme, daar bij een gescheurde membraam geen vervroeging zal plaatsvinden. Bij het veranderen van versnelling gaat de belasting plots wegvallen en kan daardoor de motor wat vaart hebben. Meestal zijn ze dubbelwerkend dus twee leidingen van de pot naar de inlaatcollector en een boven de gasklep. De een bij de inlaatcollector is juist voorzien bij hernemingen om de onsteking wat later uit te voeren; ook kan het zijn dat de acceleratiesproeier niet meer in eenrichting werkt, dat is makelijk te controleren, haal de luchtfilterkap los na dat de motor wat heeft gedraaid, geef wat plots gas en je zal zien dat de brandstof wordt ingespoten uit de carbu, wanneer je de gasklep plots lost zou dat niet mogen gebeuren.
Ik zou geen versnellingsbak weizigen aangezien de verhoudingen zijn gekozen in functie van de karekteristiek van de motor, het zou best kunnen dat de wagen gaat schokken bij een bepaald toerental en de koppeling het niet goed kan opvangen waarna het ook snel gaat begeven.

Hopende van dienst te zijn

Groetjes

deerbay (0), 18 jaar geleden

Ik heb gevonden op een technische boek dat dit type motor een gasklepvertrager bezit, en die is goed regelbaar, in de hoop je nu ook goed te helpen

groetjes

Marcelllecram (0), 17 jaar geleden

Ik weet niet hoelang het gas 'blijft hangen' maar bij mij is het zo'n seconde waarna het weer zakt. Vind het alleen maar fijn, valt de motor niet dood bij het schakelen...

Marcelllecram (0), 17 jaar geleden

Ik weet niet hoelang het gas 'blijft hangen' maar bij mij is het zo'n seconde waarna het weer zakt. Vind het alleen maar fijn, valt de motor niet dood bij het schakelen...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.