Toyota Yaris: inhouden Yaris 1.0 uit 2005

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Wij hebben sinds kort een Yaris uit 2005 met 27000 km op de teller aangeschaft, een prima auto maar 1 ding is vervelend.Als je met laag toerental in zijn 2e versnelling wil accelereren (bijv. na een drempel) voel je dat het motortje duidelijk inhoudt om daarna ineens wel door te trekken,soms schokkerig. Op het dashboard brandt geen lampje. Ook een toyota monteur heeft ermee gereden en hij merkte niet echt wat vreemds, maar je voelt het echt heel duidelijk, ook mijn vrouw merkte dit op.Ik heb ooit een micra 1.0 gehad (ook geen strepentrekker) maar deze had dit duidelijk niet en accelereerde vloeiend.
Wat zou er aan de hand kunnen zijn? In bepaalde situaties is dit echt vervelend en soms gevaarlijk.
Heeft iemand een idee?

ROY KUSTERS

Geplaatst door ROY KUSTERS (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (10) PRO, 11 jaar geleden

nou je hebt er een monteur van toyota mee laten rijden die niks merkte is het niet dat hij dan gewoon telaag in toeren draait en daar door sputterd met op trekken want voor de rest lees ik niet dat er andere problemen met rijden zijn.

groetjes jan.

daandc (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik heb de zelfde mening als jan je kunt met 1.0 l niet zo laag in toeren als met een micra die waarschijnlijk een 1.3 l motor had .

Jouw yaris is een 1.0 l dat is toch iets meer gas moeten geven om weg te komen .

Dat is de reden waarvoor ik tegen mensen zeg die deze auto op het oog hebben op zijn minst een 1.3 l te nemen.

Want deze auto weegt rond 950 kilo dus het motortje moet er wel aan trekken .

ROY KUSTERS (0), 11 jaar geleden

heren alvast bedankt voor jullie antwoord,dat de 1.0 meer toeren nodig heeft begrijp ik prima, echter Daan de micra was ook een 1.0 en deze had dit echt niet. Het valt duidelijk op dat als de motor koud is hij dit NIET doet.We zijn op zich rustige rijders en trekken op met een toerental van ongeveer (volgens de digitale toerenteller) 1200rpm, met koude motor geen probleem maar met warme motor lijkt het op het moment dat de koppeling is opgekomen alsof hij zich verslikt en dan ineens met een schok(je) wel gaat accelereren.Ditzelfde doet hij in de 2e versnelling bij een vergelijkbaar toerental bijv. tijdens filerijden of na een bocht,bij gasgeven voelt het alsof hij geknepen wordt en dan ineens wel reageert,maar schokkerig. Op zo'n moment zit je gewoon te wachten zo van kom nou laat gaan en dat rijdt niet echt fijn, net of iemand met zijn voet op de tuinslang gaat staan en je waterstraal bijna weg is en dan ineens zijn voet weghaalt en je hebt weer water.
Moeten we hier maar mee leren leven of loont het zich om de auto eens te laten doormeten?
Graag jullie mening.

daandc (0) PRO, 11 jaar geleden

Oke de micra was een 1.0l maar wel lichter dan de yaris .

Maar ik denk wel wat je voelt dit is mij ook wel op gevallen bij de yaris het schokken wat je ervaart komt waarschijnlijk van de torsie veren in de koppelingsplaat .

Dit geeft een schokkend/verend effect .

Waardoor je denkt dat ie inhoudt om daarna gewoon op te pakken.

Dit heb ik ook al geconstateerd bij verschillende yarisjes .

Als je toch denkt van dit zint mij niet en er brandt waarschijnlijk geen motorlampje laat dan je tempratuur sensor eens loggen in real time waarden .

Dit van koud naar warm .

desteut (0), 6 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde bij mijn IQ, hoe warmer, hoe slechter hij trekt bij lage toeren. en geloof me, te slecht !
Je voelt hem inhouden en kan niet normaal met de verkeersstroom mee !!!!
ook een lichte schuddende motor.

Wie kan helpen !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.