Toyota Picnic: Klepspeling 2.2TD controleren

Bouwjaar: 1998

Ik wil graag bij mijn Toyota Picnic 2.2 Turbo diesel de klepspeling controleren, maar op het kleppen deksel staat een waarschuwing dat men eerst de manual moet raadplegen. Dit heeft waarschijnlijk iets met de vacuumpomp te maken. Weet iemand waar ik op moet letten voordat ik het deksel licht?

Walther11923

Geplaatst door Walther11923 (0) , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Picnic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Bruijn021466 (0), 19 jaar geleden

hallo
nee.met het eraf halen niet,maar met het monteren leg je kleppen desel op de nokkenas en verdraai je de krukas totdat je ziet dat de kleppendeksel op het laagste punt staat, en dan kun je de boutjes aandraaien.

Walther11923 (0), 19 jaar geleden

Het kan dus niet echt fout gaan begrijp ik. Weet je toevallig ook of de kleppen bij deze motoren vaak gesteld moeten worden? bij mijn weten is het nog nooit gebeurd zoalng ik hem heb (175-305 dkm)

Bruijn021466 (0), 19 jaar geleden

nee bij die mototen hoef je geen kleppen te stellen,het is wel altijd raadzaam om dat toch te controleren.
Het wordt wel altijd gesteld als de auto van lpg is voorzien.

Walther11923 (0), 19 jaar geleden

Schijnt niet te lukken bij een diesel ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Picnic of stel zelf een nieuwe vraag.