Toyota Celica: koplamp storing

Bouwjaar: 1990

wanneer de auto koud is heb ik soms (met name in de hersft en winter) last dat de koplamp aan de bestuurder kant niet mee omhoog komt. na een 10tal keer gat ie dan mee. soms is het zelfs zo erg dat ik eerst een poosje moet rijden en dan wil ie wel. kan het zijn dat het een relais is die niet helemaal tof meer is?

lambobaas

Geplaatst door lambobaas (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Celica? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

frank3163 (0), 19 jaar geleden

Hmmmmm, if u ask me ligt dat niet aan een storing in je relais, volgens mij kan hij niet naar boven komen door het vriesweer, als er waterdruppels zitten op je koplamp en dat bevriest dan hangt je koplamp vast en kan deze onmogelijk naar boven verschijnen, als je een tijdje rijd dan is je auto warmer en is dat bevroren stukje terug ondooit en dan kan deze weer ongestoord naar boven gaan.

lambobaas (0), 19 jaar geleden

sorry, als je geen verstand van zaken hebt, houdt dan alstublieft je commentaar voor je. ik heb het ook over de herfst en ik heb enigszins wel verstand zaken, maar kom hier ff niet uit.

Gras (0) PRO, 19 jaar geleden

In de herfst kan het ook vriezen...

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Het motortje doet het wel neem ik aan? Slipt ie niet? Tandwieltjes versleten. Kun je em niet handmatig omhoog draaien? (Eerst accu losmaken!!) Hoor je het motortje lopen als je (of iemand anders)de lichten aanzet (en hij niet omhoog komt)?

frank3163 (0), 19 jaar geleden

Err Arjan, ik heb het al eerder gezien bij die koplampen die uit een auto naar boven rollen die gewoon vastgevroren zitten zenne..
Annyway als je zegt dat het ook boven de vriestemperaturen is (hoewel ik dacht van niet aangezien je zei wanneer de auto koud is) kan de probleem liggen aan die motor ergens zoals hierboven

wiener (0), 19 jaar geleden

Ik heb juist hetzelfde voor gehad met mijn celica.
Ik heb gewoon het motortje vervangen en de zaak was opgelost.
Natuurlijk heb ik het eerst uitgemeten dat er wel voeding op kwam.
Als er geen voeding aanwezig is zou het de relais zijn.
Zekering zal het niet zijn omdat hij af en toe nog omhoog gaat.

Veel succes

lambobaas (0), 19 jaar geleden

probleem was inderdaad het motortje van de koplamp. relais doorgemeten en gaf voldoende stroom.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Celica of stel zelf een nieuwe vraag.