Toyota Avensis: koppakkingsproblemen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4D CAT

En ook ik heb met mijn 2006 Toyota Avensis Diesel, zoals velen voor mij, koppakkingsproblemen.
Ik ben daarvoor naar de dealer gegaan die mij meedeelde dat een reparatie aanzienlijke kosten met zich mee zal brengen. Echter de dealer was zo vriendelijk te wijzen op de Toyota coulanceregeling waarop men ook inderdaad een beroep heeft gedaan. Helaas: afgewezen. De auto is meer dan 7 jaar oud (mei 2006) maar heeft slechts 148.000 km gelopen. Nu heb ik in het forum gelezen dat de garantie opgevoerd is tot 7 jaar en/of 250.000 km. Als dat waar is is de weigering van de importeur om goodwill toe te passen m.i. onredelijk. Ik heb nog een brief naar de importeur verzonden met nogmaals het verzoek de coulanceregeling toe te passen maar ook dit verzoek is afgewezen. Kosten kunnen oplopen tot boven Euro 4.000. Is dit redelijk of lijkt de weigering gezien de eerdere berichten met dezelfde problematiek op een staaltje willekeur van de importeur? Wie kan mij helpen en heeft goede suggesties?

rodolfo

Geplaatst door rodolfo (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

Problemcar houd zich voornamelijk bezig met het oplossen van technische problemen.
Onze activiteiten bestaan niet in het discuseren / behandelen van consumentenzaken, hierin kunnen wij helaas niets voor u betekenen.

[b]Indien iemand de vraagsteller toch van informatie wil voorzien, kan dat doen door de vraagsteller rechtstreeks per email te benaderen.[/b]

Moderator Problemcar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.