Toyota Yaris: koppeling stotterd bij optrekken

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Hallo, bij het optrekken lijkt de koppeling te stotteren.Vooral als er al een paar kilometers mee gereden is.Ook slipt de koppeling als ik overschakel en flink gas geef. Mijn vermoeden is dat de cylinder bij de koppeling niet goed aankoppelt. Alsof hij vertraagt als je het pedaal loslaat. Vooralsnog heb ik geen lekkage geconstateerd en de remolie blijft ook op peil. Het indrukken van het koppelingspedaal gaat best zwaar en moet helemaal ingedrukt worden om volledig te ontkoppelen. Is dit een kwestie van goed ontluchten, revisie van de cylinder of gewoon een nieuwe koppelingset? Heeft iemand soortgelijke ervaring? Yaris Luna 260.000 Km.

Boof

Geplaatst door Boof (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

voyager (0), 10 jaar geleden

Ik "vrees" het laatste. Na ruim 2.5 ton zal de koppeling aan zijn eind zijn. Doorslippen en zwaar bedienen als bewijs ervan.

daandc (0) PRO, 10 jaar geleden

Tonnage op de teller zegt niks .

Ik weet toyota's rond te rijden met meer km's en de eerste koppelingplatenset er nog in .

Mischien heeft er hiervoor een pedaalridder in gereden.

Maar het kan ook zijn dat de priseas droog staat en het druklager stroef gaat .

Maar het kan ook een lamme drukgroep zijn .

Boof (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, het beste is dus toch een nieuw koppelings setje aan te schaffen, als de onderkant toch open moet. Dat zal helaas moeten wachten. Mocht het toch iets anders zijn dan dat, laat ik het weten. Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.