Toyota Avensis: koppeling versleten ?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0d

De koppeling van mijn avensis diesel werkt alleen helemaal onderin. overigens doet ie het dan ook prima, geen slippende koppeling en geen toeren daling als ik hem in z'n versnelling zet en schakelt verder prima.Nu is ie voorzien van een hydrolische koppeling, nu heb ik begrepen dat daar weinig aan valt af te stellen. maar er zou toch wat aan te doen moeten zijn want een beetje vreemd vind ik het wel.

Alvast bedankt,

jos

jos

Geplaatst door jos (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

jos ik neem aan dat het altijd zo geweest is.
je kan hoogstens kijken of je bij het koppelingspedaal wat kan stellen ik heb zelf een corolla en die had dat probleem ook en toen kon ik bij het koppelingspedaal de slag instellen misschien kan dat bij jou auto ook en anders zou je het bij de toyota na moeten vragen want in de praktijk bij de meeste auto s is het zo dat hydraulisch bediende koppelingen niet testellen zijn.
groetjes jan.

dave1250 (0), 17 jaar geleden

he jos,ik denk dat het juist goed is als hij zo diep reageerd,dat houdt in dat de platen nog lekker dik zijn.ik heb wel een vraag: gaat het intrappen van het koppelingspedaal bij jou ook zwaar? bij mijn avensis diesel gaat hij vrij zwaar,men zegt bij de dealer dat dit normaal is,maar ik twijfel hieraan
groetjes dave

Mike (0), 17 jaar geleden

Soms wil de olie verversen ook wel helpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.