Toyota Avensis: kraken stuur

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: d4d

hallo,

wie kan mij helpen aan een oplossing voor het kraken van mijn stuur. bij koud weer geen probleem, boven de 15 graden begint het stuur tekraken. heb al met dealer gebelt, die zeggen dat er misschien een middel op de markt komt die dit misschien kan verhelpen. heeft iemand hier ervaring in om dit teverhelpen?

alvast bedankt voor de reacties.

gr. bert

bertus26

Geplaatst door bertus26 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

henktolex (0) PRO, 17 jaar geleden

daar is een service bulletin van geweest de oplossing is stuurkolom kompleet vervangen!

a40 (0), 17 jaar geleden

is alleen te verhelpen om het stuurhuis te vervangen,het piepen komt van de keering in de stuurhuis vandaan dus smeren help niet,heeft niets met het stuurkolom te maken!

RK9845 (0), 17 jaar geleden

Ik heb hetzelfde gehad met een bj 2000. Het probleem is inderdaad een kering onderin het stuurhuis. Kraken begon als het stuurhuis opgewarmd was door de motor. In het verleden werd vaak het stuurhuis compleet vervangen. Bij mij is eerst (door de dealer) een speciaal middel in het stuurhuis gespoten dat de kering weer soepel maakt. Na ca 1 week was het over. Het is daarna nog een keer even terug geweest en weer over gegaan. Nu inmiddels een maand of 3 verder en nog geen probleem. Als je het zelf moet betalen is dit het proberen waard. Het is 1/2 uur werk, de stuurkolom vervangen kan dan altijd nog.

Groeten,
Rene

Michiel7811 (0), 17 jaar geleden

Ik ben wel eens van dit soort middeltjes (rubberverjongingskuurtje) tegen gekomen, weekmakers zijn het. Heb het wel eens gebruikt voor een lekke nokkenaskering. Het werkte bij de nokkenaskering tot de olie vervangen moet worden. Dit is voor de besturing natuurlijk vrij lang. Je kunt dit middeltje gewoon in het stuurbekrachtingingsvloeistofreservoir gieten. Ik begrijp het injecteerverhaal niet. Probeer het maar eens maar verwacht geen wonderen. In feite zijn het middelen (net als radiatorlekstop) die bedoeld zijn om potentiele kopers van de auto om de tuin te leiden.

Michiel

bertus26 (0) PRO, 17 jaar geleden

hallo heren,

bedankt voor alle reacties. ik ben naar de dealer gegaan en heb 100% garantie gekregen. er is inmiddels een nieuwe stuurhuis gemonteerd en het gekraak is over. een grote pluim voor de dealer.

m.v.g bertus26

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.