Toyota Avensis: aankoop

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: D4D

ik heb zojuist een avensis D4D gekocht.
wat zijn de zwakke kanten van deze motor??ik hoor van verschillende kanten,dat de koppeling een probleem is.
bij het testrijden viel mij op dat de koppeling al vrij snel vanaf de bodem aan ging grijpen,is in mijn ogen goed.
ik vond wel dat je redelijk zwaar moet trappen,is dit normaal bij de avensis diesel??de een zegt dat dit normaal is,de ander zegt juist dat de koppeling dan op is???? wat is het nou?? de auto heeft 145.000 km gereden.
wat kan ik nog meer aan deze auto verwachten aan kwaaltjes???

dave1250

Geplaatst door dave1250 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

zoals je met alle auto kan heben je kan pech en geluk hebben maar over het algemeen is het een beer van een wagen.
groetjes jan.

RK9845 (0), 17 jaar geleden

Volgens mij is bij de eerste bouwjaren van de D4D het vliegwiel een zwak punt. Dit schijnt te kunnen breken. Verder volgens mij weinig problemen bekend.

Michiel7811 (0), 17 jaar geleden

Hallo,
Volgens mij hebben jullie het beide over iets dat wij hebben gehad met de auto. Dit betreft het breken van een soort nagels bij de bevestiging van de koppelingsplaat. Deze nagels zijn een soort gestuikte pennetjes die op den duur kunnen afbreken. Bij ons zijn deze kapot gegaan na 3 jaar en 2 maanden en 110dkm. De dealer heeft toen een coulance voorstel gedaan aan de importeur Louwman. Deze heeft dit op grond van leeftijd en km stand afgewezen. Ik denk dat het hier om een zwakke constructie gaat. Wanneer iemand ditzelfde heeft gehad ben ik benieuwd naar de afloop. (Louwman heeft in deze zaak o.a. 6 maanden de tijd genomen om te reageren op een brief, ik ben niet zo blij met dit bedrijf!)
Michiel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.