Toyota Paseo: krakend geluid rechtsvoor

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5i

Ik hoor duidelijk rechtsvoor een krakend knakkend geluid als ik met de auto optrek,afrem en soms met inveren. Het geluid is ook aanwezig als ik aan het stuur draai terwijl de auto stilstaat. Zodra de auto gewoon rolt is het weg tijdens sturen.

Ik heb ondertussen de spiebanen aan beide zijde van de aandrijfas ingevet zonder resultaat. Ik heb ook al een schokbreker en bovenste veerschotel van een later model gemonteerd maar helpt ook helaas niet. Verder is er al gekeken naar speling op het wielager,draagarm en fuseekogel maar is ook allemaal goed. Stuurhuiskoppeling is ondertussen ook al een keer losgeweest en weer vastgezet om te proberen maar ook zonder resultaat. Stabillisatorstangrubbers op de bodembevestigingspunten vertonen wel wat scheurtjes en heb deze daarom even losgehaald maar had ook geen effect. We hebben al met vier man geprobeerd het geluid te lokaliseren door mijn auto op een brug te zetten en te draaien aan het stuur en dan eronder luisteren, maar het is niet precies te zeggen waar het nu vandaan komt alleen dat het ergens rechtsvoor zit.


Ik hoop dat iemand dit bekend klinkt en mij een oplossing kan bieden.


Alvast bedankt.

Ronald

Ronald H

Geplaatst door Ronald H (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Paseo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Rob4fun (0), 17 jaar geleden

Halllo Ronald,

Ik kan alleen zeggen dat dit probleem veel is voor gekomen bij bepaalde type Camry's. Ik had waarschijnlijk hetzelfde probleem bij een '97-er Camry. Hierbij waren de lagers van de veerschotels versleten en hebben dus speling, wat een krakend en 'klapperend' geluid als gevolg heeft. Is het geluid ook aanwezig bij het nemen van drempels en het over een putdeksel rijden?

Groeten Robert.

Ronald H (0), 17 jaar geleden

Ik heb uiteindelijk na wat verder zoeken al rubbers vervangen van de stabllisatorstang, dus ook die van de verbindingstangetjes en nu is het gelukkig weg. Deze hadden we dus de vorige keer nog niet losgehad en bleken uitgesleten te zijn. Nog bedankt voor je reactie Robert.

Met vriendelijke groet,

Ronald

skabla (0), 17 jaar geleden

Vrij bekend bij toyota, corolla's hebben er ook ZEER veel last van

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Paseo of stel zelf een nieuwe vraag.