Toyota COROLLA VERSO: Krakend geluid vanuit dashboard kastje

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1ZZ-FE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 95

Beste leden,

Ik heb sinds korte tijd dat mij auto geluid maakt vanuit het dashboard kastje. Nu heb ik het probleem gelocaliseerd en als ik de stekker er uit trek is het geluid ook weg. Ook heb ik oplossingen gevonden op de site maar bij mij lijkt het probleem elders te liggen. Ik heb dus een 2e hands kachel klep motor gekocht maar zoals je op de video kunt zien is het het witte deel dat verder maar achteren ligt volgens mij het probleem.
Of lijkt het maar zo en is het toch de motor?

Hoop dat de informatie duidelijk is.

Alvast bedankt.

[YT]https://youtu.be/tt5DB5qEh9s[/yt]

Deefcon

Geplaatst door Deefcon (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 4 jaar geleden

Tja....ik zou het eens inspuiten met siliconenspray...

kaleido 1 (1595) PRO, 4 jaar geleden

Precies smeer de boel eens goed , vooral de as die naar binnen gaat ,teflonspray is ook goed , geen wd40.

daandc (0) PRO, 4 jaar geleden

Siliconenspray of teflonspray is te dun en werkt maar voor even het beste is het witte vet wat ook in de elektronika wordt gebruikt in mechanieken zoals( bijv vroeger in video recorders/ cd wisselaars etc )

En anders werkt vaseline uit een potje ook prima is wat dikker blijft beter zitten ook .

Deefcon (0), 4 jaar geleden

Bedankt voor de reacties.
Enkel heb ik het vermoeden dat het binnen in de module zit.

Maar ga het wel eerst proberen. Zelf ben ik nu in het bezit van keramisch vet en eventueel vasaline. Is keramisch ook geschikt voor dit soort toepassing of dan vasaline de voorkeur.

daandc (0) PRO, 4 jaar geleden

Zou de 2e gebruiken weet niet wat het keramischevet met de nylontandwielen doet .

Als het in de servomotor zelf zit deze kun je ook open peuteren en hier de boel eens smeren grote kans dat het vet hierin hard is geworden .

Deefcon (0), 4 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. Ik ga proberen van de week de module uit de auto proberen te krijgen.
Ik hou jullie op de hoogte.

Deefcon (0), 4 jaar geleden

Beste leden,
Bedankt voor jullie reacties ten eerste. Vandaag eindelijk even de tijd en rust gevonden om op zoek te gaan naar het probleem.
Ik heb de module uit de auto kunnen verwijderen door middel van het boren van een gaatje in het plastic wat achter het dashboard kastje zit. Wanneer deze is gemonteerd zie je het niet.

De module uit elkaar gehaald en goed schoon gemaakt met keuken papier. Geen ontvetter of iets dergelijks, je wilt het vet maken. Daarna alle tandwielen goed ingevet met vasaline. Ook het plaatje waar de 3 beugeltjes overheen bewegen wanneer er draai beweging ontstaan.

Hoop dat andere hier ook mee geholpen zijn!

Met vriendelijke groet, Dave

Deefcon (0), 4 jaar geleden

Wel een tip, teken af op het kastje en op het witte geleider deel welke positie de beugel staat. Maakt het stuk makkelijker om alles weer op de juiste plek te krijgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.