Toyota Picnic: Krukassensor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3S-FE

Mijn Picnic wil af en toe niet starten en slaat tijdens het rijden soms af....om na een paar minuten weer vrolijk te starten.
Waarschijnlijk is de krukas-sensor defect; heb de motor al even bekeken, maar weet niet precies waar ik de krukas-sensor moet zoeken.
Wie kan me vertellen waar die zit en is deze sensor makkelijk te vervangen?

Hendrik17

Geplaatst door Hendrik17 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Picnic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hendrik17 (0), 8 jaar geleden

Deze bijdrage heb ik al jaren geleden geschreven; maar het ding werkt nog steeds perfect en wordt nog steeds verkocht!


Heb zelf vorig jaar de Magic Speed cruisecontrol van Waeco voor m'n Picnic via Conrad aangeschaft, voor nog geen €130!! Ding werkt perfect, het losse pookje dat je erbij kunt aanschaffen heb je niet nodig, de bijgeleverde toetscontrol (gas up, aan/uit, gas down ((tevens reset)) die je op het dashboard plakt is voldoende om met 1 vinger (bij mij dus rechts, ben rechtshandig) gas te geven, vast te zetten of snelheid verminderen. Bij aanraking van het rem- en/of koppelingspedaal gaat ie eraf, maar daarna kun je de laatst ingegeven snelheid weer terugzetten (reset).
Zit een zeer uitgebreide inbouwhandleiding bij; heb het echter wel door een goede monteur laten inbouwen (heb zelf wel enige kennis maar geen brug etc.) dus die kosten komen er dan nog bij.
Wil sindsdien niet meer zonder!
Minpuntje: Als het heel stil is in de auto (geen radio of harde rijwind) kun je wanneer je de cc actief bediend de kabelmotor horen draaien (paar kraakjes voor een paar seconden als ie de kabel strak zet) dit omdat de kabelmodule tegen de ruitenwisserbak is gemonteerd. Maar dat stoort me nu niet meer, je weet immers wat het is.

Hendrik17 (0), 8 jaar geleden

Oeps, foutje,...moderator ,s.v.p. bovenstaand antwoord verwijderen, heb ik gegeven als antwoord op de cruisecontrol vraag van Walter 002

rutger d4d (0), 8 jaar geleden

Bovenste hoort bij een andere motorcode (avensis verso), komt echter wel uit de manual "Avensis verso/Picnic"

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Picnic of stel zelf een nieuwe vraag.