Toyota AVENSIS: Lampje koelvloeistof

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1ZZ-FE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 95

Sinds 30-10-2018 staat het lampje koelvloeistof aan. Op deze dag reed ik vanuit werk terug naar huis toen ik een alarm hoorde en deze lampje aanging . Ik dacht dat de auto oververhit zou raken en ben dus bij de dicht bijzijnde pompstation gestopt en heb de ANWB gebeld. Het viel mij op dat de auto niet warmer werd en dat de radiator gewoon zijn werk deed, geen lekkage sporen en de koelvloeistof bleef op niveau . ANWB arriveerde en zocht ook naar lekkages , niets gevonden radiator nagekeken alles gecontroleerd, auto bleef inderdaad netjes op temperatuur . Heeft geprobeerd het lampje te reseten, maar kreeg dit niet voor elkaar? Hij dacht/denkt dat het de koelvloeistof level/niveau sensor is? Waar kan ik deze vinden en wat kan ik het beste doen? Iemand hier ervaring mee?
MVG Abdsia.

sialiti

Geplaatst door sialiti (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

voyager (0), 5 jaar geleden

Uitlezen op foutcode, liefst bij dealer. Hier posten de uitslag ervan,
Dan is er mogelijk om de gerichte advies te geven

sialiti (0), 5 jaar geleden

Beste Voyager, de ANWB heeft hem uitgelezen maar kreeg geen foutmelding, daarna heeft hij het geprobeerd te reseten lukte ook niet.

daandc (0) PRO, 5 jaar geleden

Is het koelvloeistofniveau niet te laag ?

sialiti (0), 5 jaar geleden

Nee dat is juist het probleem. Er is genoeg koelvloeistof en de radiator, alles draaid gewoon goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.