Toyota Rav4: lang doorstarten koud en na lang staan.

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2200

Chassisnr. : JTMBA31V606... Merk en type : RAV4 – 2.2 – 100kw – 4/6/8

Deze auto heeft het probleem dat hij bij koud start 's morgens of na de dagtaak lang moet doorstarten vooraleer hij aanslaat. Wij hebben GEEN foutcodes, geen verklikkerlichtjes. Ook de gloeibougies zijn getest en ok.
Bij dealer menen ze dat de EGRklep dient vervangen te worden. Maar dan zou hij toch moeten slecht starten warm ook denk ik.

Dit type heeft niet de kleppen die regelmatig defekt gaan.
Voor mij lijkt het op een teruglopen van de brandstof, daarmee kan ik het vergelijken. Nochtans eens hij aanslaat draait hij onmiddellijk goed.

Alle tips zijn welkom.

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota RAV4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

terugzakken van brandstof kan inderdaad een oorzaak zijn, ook kan er een hele kleine lekkage zijn waardoor er lucht in het systeem komt.

KWP (0) PRO, 9 jaar geleden

Bij deze motoren met deze klacht is vaak de scv klep defect. Deze zijn later ook gemodificeerd. Als het probleem constant is kan je als proef de o ring op de neus van de klep wegnemen. Is het startprobleem dan over, heb je het probleem gevonden.
Er wordt al gesproken over kleppen van oude type, bij nieuwere type komt ditzelfde euvel ook voor.

gr. Koen

jhl (0) PRO, 9 jaar geleden

Vergeten feedback te plaatsen. Heb auto bij dealer binnengedaan en er is een update van de software gebeurd. Probleem is opgelost hierdoor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota RAV4 of stel zelf een nieuwe vraag.