Toyota Yaris 2001: Loopt op 3 cilinders

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 2NZ-FE, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 63

Sinds kort loopt onze Yaris op 3 cilinders. Echter na een afkoelperiode loopt ie weer op 4. Ik rijd er een eind mee en loopt perfect. Doe de motor uit en start opnieuw en hij loopt op 3. Ben al bij de garage geweest en heeft hem uitgelezen. Storing zit in het variable kleppen systeem. Volgens hem blijft er een klep hangen. Ik kan dat niet rijmen. Waarom loopt ie koud dan wel goed. Hopelijk kan iemand ons helpen.

supercarlover

Geplaatst door supercarlover , lid sinds 1 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Op het moment dat hij op 3 cilinders loopt compressie meten , als er een klep niet goed sluit zal de compressie niet goed zijn.

supercarlover, 1 jaar geleden

Door garage is geconstateerd dat het probleem bij de vvti zit. De kleppen konden niet meer gesteld worden. De computer registreert een te grote afwijking in de klepspeling en sluit de cilinder af.

supercarlover, 11 maanden geleden

Eerst werd gedacht aan de vvti. Nu bij nog een keer uitlezen een storing bij cilinder 1. Bobine en bougies vervangen. Tot nu toe loopt de yaris weer perfekt.

    De fout om blind op de storingen af te gaan is hiermee wel bewezen. En stukje logisch nadenken is vaak een goed begin. - supercarlover, 11 maanden geleden
    Helaas is het probleem weer terug. Maar weer naar de garage om hem uit te lezen. - supercarlover, 11 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.