Toyota Avensis 2002: Lpg en op 3-cilders

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

Auto heeft storingslampje branden en loopt op 3 cilinders op gas. Op benzine loopt hij wel rond , maar boven 3000 toeren houdt hij in.
Het blijkt dat hij op de 2e cilinder op gas hapert. na uitlezen - misfire 2e cilinder -en resetten loopt hij op benzine weer perfekt, maar op gas nog steeds 3 cilinders. Met stethoscoop luisteren blijkt de injector niet te horen tikken, wat de andere 3 wel doen. Aansturing met scoop gechecked, blijkt dat hij op de 2e cilinder geen aansturing geeft op de gasinjektor.

De injectoren van 2e en 3e cilinder omgewisseld geeft het verrassende resultaat dat de auto op gas op 2 cilinders gaat lopen en zowel de 2e alks 3e cilinder niet meedoen (hoorbaar).

Weer teruggemonteerd wel weer op 3 cilinders.

Weet iemand wat hier aan de hand is? Geeft een injektorstoring ook een fout aan de aansturing door of is het toevallig dat zowel de injektor stuk is gegaan als de aansturing?

Auto gaat komendse maandag naar een lpg-specialist, maar ben zelf benieuwd of er voor die tijd nog iets aan te doen is.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman PRO , lid sinds 21 jaar geleden

6 Reacties

a.erdogan PRO, 15 jaar geleden

vvt-i zeker,
vanwege al deze problemen is toyota (TMC) er mee gesopt met het inbouwen van een gas installatie, en raad het ook af, op eigen risico,
kleppen niet ingebrand? is toyota heel gevoelig voor. bobines mischien

peterh8902 PRO, 15 jaar geleden

heb vorig jaar met mitsubishi ook zoiets meegemaakt....misschien een combinatie van kapotte injector en slechte verbinding? kijk eens op http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i... misschien dat je hiermee wat verder kan komen. succes !!!
peter

Siem Bijman PRO, 15 jaar geleden

Bedankt voor het meedenken Peter. Wij hadden al wel de bedrading op het LPE kastje gecontroleerd en daar geen verkeerde dingen gezien. We hebben dus wel de storing proberen op te sporen, maar als zo'n computerkastje stuk gaat door een vinjector die stuk is, is dus ook bij ons niet bekent. Zullen maandag bij de lpg man verdere diagnose laten doen en er verder over berichten.

hakeemolajuwon PRO, 15 jaar geleden

En hoe is het afgelopen met de storing?

Siem Bijman PRO, 15 jaar geleden

Sorry Hakeem. De injector is daar vervangen alsmede ook de computer. Daarmee probleem opgelost, maar de oorzaak is niet bekent.

patrickbotten PRO, 15 jaar geleden

heb ook gelijkaardig gehad met MR30 was niet op LPG, reed van ene dag op andere op 3 cilinders : stuurdoos stuk, heb ze door een elektronicaspecialist laten repareren, was zo een transistor voor destuuring injector stuk,heeft me 65 euro gekost.........

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.