Toyota Avensis: Moeilijk starten bij lage temperatuur

Bouwjaar: 2001

Hallo,
De auto heeft een D-4D dieselmotor en heeft 190000km gelopen. De auto heeft net een grote beurt bij een offieele dealer gehad en de distributie riem is ook vervangen. De klachten speelden zich al voor de grote beurt af, de dealer zou ook niet weten wat het zou kunnen zijn, wie wel????

Het probleem:
Bij het starten van de auto bij een lagere temperatuur dan 0 graden celsius, slaat de motor moeilijk aan en loopt dan zeer rauw en maakt flink herrie, het toerental kan niet hoger dan 1500. Na een eindje rijden (1500 m) de motor uitzetten en opnieuw starten, dan loopt de motor zoals die moet lopen en lijkt er niets aan de hand te zijn.
Enkele malen voorgloeien heeft geen effect.
Tank BP diesel.

Ed2453

Geplaatst door Ed2453 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

alibombali (0), 19 jaar geleden

Beste BP diesel, Ik heb erg goede ervaringen met de nieuwe SHELL V-Power diesel. Deze werkt goed bij iets oudere motoren en motoren die aanslag hebben. Misschien kun die toch eens proberen.
Groet en suc7 Alain

Ed2453 (0), 19 jaar geleden

Het is vanaf 8 februari verschillende keren kouder geweest dan o graden en het probleem heeft zich niet meer gemanifesteerd, dus ik vermoed dat het verkeerde (zomerdiesel???) of vervuilde brandstof is geweest. Maar het blijft vaag.

dennis2103 (0), 18 jaar geleden

Reinig hem is een keer met FORTE, zowel olie als brandstof. Ik ben vandaag van deze site lid geworden en heb een heel verhaal van FORTE bij OPEL neergezet. Niet geschoten is altijd mis.groetjes Dennis.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.