Toyota Picnic: Motor piept (vooral bij vochtig weer)

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2TD

Hallo,

Wij hebben een oude Toyota Picnic, maar hij voldoet nog steeds prima. Het enige irritante is dat de motor (of in ieder geval iets onder de motorkap ;) ) piept.
Dit is vooral zo bij vochtig weer. Distributieriem is onlangs nog vervangen, dus lijkt me niet daar aan te liggen...

weet iemand hoe dit komt, en belangrijker, hoe het op te lossen?

groeten,

Gordon North

gordonnorth

Geplaatst door gordonnorth (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Picnic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

Gordon,
dit zal waarschijnlijk komen doordat de v-snaar/multiriem te slap gespannen is. Even langs de garage om hem te laten spannen,werkje van niks.
gr maarten

gordonnorth (0), 12 jaar geleden

Hi Maarten!

dank voor de suggestie! het vreemde is dat dit probleem er al was rijdens de APK-keuring. had dit toen niet gefixt kunnen worden? of hadden we dat specifiek moeten aangeven?

Gordon

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

Gordon, APK is een minimale keuringseis,geen onderhoudsbeurt. Dus als het geluid op dat moment er niet was,is er geen reden om hier naar te kijken. Dan had je het even moeten aangeven. Maar goed,het kan simpel hersteld worden. Ook fijn voor de buren 's ochtends! ;)
Gr maarten

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

ja dat denken meer mensen mijn auto is apk gekeurd dus kan er weer een jaar tegen aan (keuren wel ja) maar voor de rest niet , wij als hulpverleners
horen dat dagelijks vele malen, zie wat mijn Eerwaarde colega Maarten daar over zegt, moeten de mensen eens in de gate houden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Picnic of stel zelf een nieuwe vraag.