Toyota Picnic: Motor van Picnic slaat uit zichzelf af en wil niet meer aan de g

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3S-FE, 94 Kw, 1998 CC

Vraag voor alle Toyota Picnic specialisten, techneuten en ervarings-deskundigen.

Met onze Picnic hebben we het probleem dat hij zomaar afslaat en daarna de eerste 5 a 10 minuten niet meer aan het lopen te krijgen is. Het afslaan komt vaker voor als de motor koud is maar zeker ook als hij warm is.

De Picnic is van 1998, heeft 197.000 km op de teller en rijd sinds 4 jaar zonder problemen op LPG-G3. Het probleem wat we nu hebben lijkt ook niet met de LPG installatie te maken te hebben. Om dit uit te sluiten hebben we de LPG installatie losgekoppeld.

Als we de Picnic starten en gewoon stationair laten draaien en het probleem kondigt zich aan gaat het motortoerental van 800 naar 2000 a 2500 toeren waarna de motor stilvalt. Tijdens het rijden slaat hij maarzo af en zie je de lampjes branden die normaal ook branden wanneer je het contact aanzet zonder lopende motor. In de meeste gevallen tijdens het rijden valt de motor stil als je net een bocht om wil gaan of als je afremt tot stapvoets, dus als de motor weinig toeren maakt.

De brandstofpomp loopt op het moment van stilvallen nog gewoon. Bougies stuk voor stuk getest en vonken goed. Als de picnic afslaat ruikt het naar benzine. Motor storings geheugen geeft geen code.

Ben al dagen aan het zoeken wat dit kan zijn. Wie helpt ons om de Picnic weer aan het lopen te krijgen?

Alvast bedankt voor jullie snelle reacties!!!

Met vriendelijke groet,

Familie Huibers uit Dodewaard

bhuibers@kliksafe.nl

Geplaatst door bhuibers@kliksafe.nl (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Picnic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Roelke79 (0), 11 jaar geleden

Klinkt als een defecte nokkenaspositiesensor, heb hetzelfde gehad met mijn space star. Kosten bij dealer 250 euro :(, na vervanging liep ie weer als een zonnetje.

bhuibers@kliksafe.nl (0), 11 jaar geleden

Beste heer Franken,

Bedankt voor uw snelle reactie. Als de nokkenas positie sensor defect is komt er dan geen motor storingscode?

Mvrgr,

Geurt Huibers

Roelke79 (0), 11 jaar geleden

Bij uitlezen kreeg ik idd een storingscode, echter ECU lampje op dashbord was bij mij defect. Ik heb hem op de gok laten uitlezen.

bhuibers@kliksafe.nl (0), 11 jaar geleden

Beste medestrijders in autoland,

Naar aanleiding van een soortgelijk probleem van een mede Picnic rijder op problemcar heb ik de desbetreffende heer Jan van Beelen gemaild:

Goededag heer van Belen,

Op het forum problemcar heeft u in 2007 het volgende bericht geschreven:

zodra motor warm wordt loopt het toerental op naar 2300 tot 2400 toeren staat dan langdurig te juichen en valt dan stop moet dan 15 tot 20 minuten wachten om hem weer aan de praat te krijgen.
Heb het gaskleppenhuis al gereinigd,luchtfilter en brandstoffilter vervangen zit nu te denken aan de magneetklep of een van de temperatuursensors,wie kan hier wat mee ?

Met onze Toyota Picnic hebben we exact hetzelfde probleem. ik ben al dagen aan het zoeken. Wat was bij u uiteindelijk de juiste oplossing

Alvast bedankt voor uw reactie,
Met vriendelijke groet,

Geurt Huibers

----Oorspronkelijk bericht-----
Van: jan van belen [mailto:janvanbelen@kpnplanet.nl]
Verzonden: zaterdag 28 april 2012 20:58
Aan: Berty Huibers
Onderwerp: Re: Forum problemcar 2007

Hoi,Geurt Huibers bij mij was het uiteindelijk een koelwatersensor en dan met name die op het motorblok zit,je volgt de slang vanaf de radiateur(die dikke bovenop links naast de vuldop) tot aan het blok dan zie je twee sensors zitten de rechtse heb ik toen vervangen. effe eruit halen en er mee naar een automateriaalzaak dan kijken ze welk type of het is kost ongeveer 20 euro,dus niet naar Toyota gaan dan betaal je de hoofdprijs succes en goed weekend.

-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Berty Huibers [mailto:bhuibers@kliksafe.nl]
Verzonden: dinsdag 15 mei 2012 19:19
Aan: 'jan van belen'
Onderwerp: RE: Forum problemcar 2007

Maandag 7 mei heb ik de temperatuursensor vervangen die je aangeeft in je mail. Het is nu dinsdag 15 mei. Na een week en 400 km verder durf ik te stellen dat een defecte temperatuursensor bij onze Picnic ook de oorzaak was. Ik wil nu de kapotte temperatuursensor er weer terug in plaatsen en kijken of het probleem terugkomt. Zelft bij de Toyota dealer hadden ze er geen idee van.

Jan, nogmaals hartelijk dank voor je verlossende antwoord.

Met vriendelijke groet,

Fam. G. Huibers
Dodewaard

Roel Franken, u ook hartelijk bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Picnic of stel zelf een nieuwe vraag.