Toyota Mr2: Motor slaat af bij warm weer

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 GT-i twin-cam

Hallo allemaal,

Ik kamp beetje met een raar probleem.
Mijn 91 mr2 2.0 N/A valt met warm weer uit.
Afhankelijk van de hitte buiten, kan ik evt nog 2 straten rijden voordat dit gebeurd maar vaak al meteen na het aanslaan. Bij een wat lagere temp maar nog steeds zonnig (22 graden ofzo) start de auto en loopt hij ook maar houdt hij de eerste 2 straten ofzo in.

Als hij afslaat doet hij dat zeer mooi. Geen bokken of stoten. Net alsof het contact tijdens het lopen van de motor een standje terug wordt gedraaid. Gas geven heeft tevens geen nut. Hij valt net zo hard uit...
Brandstofpomprelais is al vervangen evenals de luchtmassameter en filter. De garage heeft tot dusver ook nog niets kunnen vinden. Wel hebben ze het gasklephuis gereinigd.

Hieronder een youtube filmpje van wat er gebeurt bij het starten zowel van buiten als van binnenin de auto.
[yt]http://www.youtube.com/watch?v=VTIOVcQdN...[/yt]


Ik begin ten einde raad te komen en hoop daarom dat jullie een idee hebben van wat er mis kan zijn.

Alvast bedankt voor het advies en de moeite.


Stephan

svda

Geplaatst door svda (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota MR 2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hooghe jozef (0), 13 jaar geleden

ik heb ook nog zo een wagen gehad , en als ik dat hoor denk ik dat hij geen benzine krijgt ,benzine filter goed ?geeft de pomp voldoende benzine ?doe eens de benzine toevoer af en laat iemand anders starten , (hou daar wel een fles over zodat de benzine in de fles komt) start een beetje door , de benzine moet een mooie harde straal maken en niet pissen

robbie f (0) PRO, 13 jaar geleden

hey hallo

ik vermoed je alarmsysteem die niet goed werkt, hij onderbreekt de brandstofpomp weer zo te zien.

mvg robbie f

svda (0), 13 jaar geleden

Ja alarmsysteem dacht ik ook aan. Ik neem aan dat deze achteraf zijn ingebouwd. Vandaag alles losgehaald maar het alarm is zeer professioneel ingebouwd. Er loopt een kabelboom (sleeved) naar de immobilizer toe. Ik kan niet in de immobilizer zelf die is dichtgemaakt met breekbouten. Heb verder ook geen verstand van dit soort zaken dus zal de kabelboom maar niet doorknippen op de goede hoop alles weer aan elkaar te kunnen knopen.

Maar 1 ding vraag ik mij toch af...
Zou zodra de benzine toevoer afgesloten wordt de auto niet bokken?

Hooghe jozef (0), 13 jaar geleden

als je denkt dat het uw alarmsysteem is , steek dan eens 12v op de pomp met een draad vanaf de battery en start dan eens , steek voor de zekerheid wel een zekering tussen , het is dus wellicht wel zo dat hij geen benzine krijgt.

svda (0), 13 jaar geleden

Helaas heb ik de komende 2 weken geen tijd ivm vakantie maar zodra ik terug ben ga ik weer verder zoeken. Ik zal dan weer posten om jullie op de hoogte te houden

jaldert (0), 11 jaar geleden

Ik heb mijn start onderbreker er ook een tussen uit gehaald, maar niet goed. Zat nog tussen de branstof pomp. De motor deed het zelfde als op het filmpje. Je moet de draden volgen van de start onderbreker naar de draden boom in de deur dorpel, daar de start onderbreker er tussen uit halen de de lose draden weer verbinden! Dan is het weer goed. Suscces.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota MR 2 of stel zelf een nieuwe vraag.