Toyota Mr2: zekeringingen toyota MR2 SW20 bouwjaar 1991

Brandstof: Benzine, Motorcode: 2 liter

ik heb een toyota mr2 sw20 bouwjaar 1991, nog niet lang in bezit maar er is het een en ander aan. mijn rechterstadslicht voor en rechterachterlicht doen het niet, de lampjes zijn goed, ik denk dat het de zekeringen zijn, maar waar zitten deze voor de verlichting?
Ook blijft de handel om de kachel te regelen hangen hoe kan ik daar het beste bij komen?
Tenslotte mijn dashboard verlichting doet het helaas ook niet, hoe kan ik het beste bij de lampjes achter de tellers komen.
Ik zou hier ontzettend mee geholpen zijn, want het is het een leuke auto,in afwachting vriendelijke groet.

Rene

koffiefilter

Geplaatst door koffiefilter (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota MR 2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

daandc (0) PRO, 13 jaar geleden

Zekeringen zijn te vinden in motor compartiment bij relaiskast en onder dashboard bestuurderskant .

Wat betreft kachel klep als een je beetje mazzel hebt te bereiken via handschoen kastje.

Dashboard verlichting welke ?

Achter de kachel bediening is een kwestie van klepje lichten .( steeklampje )

Hooghe jozef (0), 13 jaar geleden

aan pasagierszijde juist aan de rechtervoet zit ook zekeringskastje acter zwart paneel .

koffiefilter (0), 13 jaar geleden

Geachte

Bedankt voor de oplossingen
Het was de 10A zekering die rechts onder bij de deur in het zekeringskastje zit, wat betreft de kachel hendel dat is helaas nog niet gelukt,ik kom er niet bij via het dash bord kastje, mischien iemand een ander idee?
mijn dashbord verlichting doet het niet, daarmee bedoel ik de verlichting van de kilometer teller en de toeren teller, de vorige eigenaar heeft deze verlichting omgelegd naar een schakelaar met 2 kleurenverlichting doch deze schakelaar is kapot, en ik wil graag de orgine verlichting weer aansluiten, lijkt me een moeilijk probleen wie o wie heeft de oplossing?

Hooghe jozef (0), 13 jaar geleden

die hendel bediend een kraantje vooraan onder de voorkap (ik zou zeggen onder de motorkap maar hier is dat niet van toepassing) , kan je dat kraantje handmatig bedienen ? beetje kruipolie in de leiding spuiten en met een tang de kabel heen en weer bewegen tot alles soepel verloopt . lukt dit niet .... dan word dat een leuk prutswerkje aan de bedieningshendels ...

daandc (0) PRO, 13 jaar geleden

Aha de cockpit verlichting das duidelijker .

Het makkelijkste is het stuurwiel eraf halen .

Schroefjes eruit draaien in het afwerkdeksel . (zitten bovenin )

Daarna schroefjes van het tellerwerk eruit draaien en via achterkant kun je de lampjes eruit draaien .

koffiefilter (0), 13 jaar geleden

klopt heb dezevrvangen, daarna probleem opgelost

tettjetwo (0), 13 jaar geleden

Kachelverlichting zijn LED's, en gaan bijna niet stuk, tellerverlichting zijn grote steeklampjes (3stuks), beter vervang je ze allemaal tegelijk, het is een ongezellig klusje om de tellerbak er uit te halen, dit komt door de KM tellerkabel, die is nogal kort en stug. om de tellerbak te demonteren moet het hele kader verwijderd worden (begin bij de pook, daarna rondom de radio dan rondom de tellerbak, de delen overlappen elkaar), los het schroefje onder het contactslot iets , en maak de stekker van de aansteker los, voorzichtig losmaken, plastic van 20 jaar oud word broos! zet de wielen recht voordat je het stuur er af trekt, het is niet per-ce nodig om dit te demonteren, maar het is wel makkelijker. TIP: instrumentenverlichting is ook gezekerd via stadslicht, mogelijk is het gewoon de zekering.......
De kachelbediening die stroef gaat is bij een MR2 (SW20) meestal de bediening zelf, niet de kabels. de bediening demonteren is ook een ongezellig klusje, het beste kun je dit doen als je het kader er af hebt voor de tellerverlichting, demonteer dan ook de radio, dan kun je er redelijk bij........voor meer tips en trucks kun je de website van de toyota mr2 club nederland bezoeken: www.mr2.nl

mvg,
John Tetteroo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota MR 2 of stel zelf een nieuwe vraag.