702 bezoekers online

Toyota Celica: Motor tikt erg. En motormanagement geeft fout katalysator aan.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8vvti

Beste Mensen,

De laatste weken heb ik een erg tikkende motor, wat steeds erger lijkt te worden. Echter gaf het motormanagement eerst een misfire in cilinder 3 aan. De bobine is vervangen. Echter begon het motormanagement korte tijd hierna, weer te branden. Dit keer gaf die aan 'katalysator onder de drempel'.

De motor tikt overigens ook steeds meer en meer... Soms is het heel even goed, maar 95% van de keren als je gas geeft, tikt de motor, wat duidelijk hoorbaar is. Mijn garage denkt nu dat de klepstoters vervangen moeten worden, en dat alles dan opgelost is.. Is dit reeel of niet? Want dit zal wel een duur klusje zijn, en het katalysator/motormanagement moet wel opgelost zijn dan.

M.A.W ik wil natuurlijk niet voor honderden euro's verspijkeren, en dat de motor nog steeds tikt/ en foutmeldingen geeft. Maar als het probleem dan opgelost is, vind ik het opzich prima..

Jullie nog een idee?? Of komt iemand dit probleem bekend voor??

Met vriendelijke groet

Robbie

sccambuur

Geplaatst door sccambuur , lid sinds 16 jaar geleden

2 Reacties

Hendrik4290 PRO, 9 jaar geleden

Waarom een nieuw topic openen?

sccambuur, 9 jaar geleden

Sorry, omdat ik twijfel of het het zelfde probleem is.. Maar als het lastig is, dan mag deze wel 'gesloten' worden, gaan we verder op de andere. Mijn excuses..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Celica of stel zelf een nieuwe vraag.