Toyota Avensis: Na terugschakelen koppelt de auto in geen enkele versnelling mee

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Op mijn terugreis van de wintersport van Oostenrijk naar Nederland, volbepakt met 5 inzittenden, gebeurd er bij Stuttgart het volgende. Al rijdende in z'n 5, heuvel-op, op de ena linker baan van de A8, schakel ik op een gegeven moment terug van de z'n 5 versnelling naar z'n 4. Direct daarop maakt de motor een hoop toeren zonder dat er een versnelling (of vertraging) optreedt. In eerste instantie denk ik nog dat ik niet in z'n versnelling zit maar naar wat dubbelklutsen blijkt dat geen enkele versnelling het meer doet terwijl ik nog wel de pook kan bewegen naar z'n 1,2,3,4,5. Omdat ik toen al op de top van de heuvel reed heb ik de auto nog van de weg weten af te manouvreren. Ook nadat we tot stilstand zijn gekomen werkt geen van de versnelling meer !!! Ik heb verder geen rare geur geroken .....

Wie kan mij vertellen wat hier evt de oorzaak van zou kunnen zijn en hoeveel het mij zal gaan kosten om dit te laten repareren.

ps. De auto wordt binnenkort opgehaald in Stuttgart door mijn verzekering.

mvg,

Rene

Togota

Geplaatst door Togota (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Met een zeer zwaar belaste auto in z'n 5 de heuvel op .....
Dan belast je de motor en aandrijflijn zeer fors.
Als dan ook het terugschakelen naar 4 een beetje ruw gegaan is,kan dit net de druppel geweest zijn.
E.e.a. wijst op een breuk in de aandrijflijn,b.v. het hart van de koppeling gebroken.
Nader onderzoek zal de oorzaak wel aan het licht brengen.
Daarna is pas iets over de kosten te zeggen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.