Toyota RAV4 2020: Natte ramen voorportieren

Bouwjaar: 2020, Brandstof: Elektriciteit, Transmissie: Automaat, Motorcode: A25A, Motorinhoud (cc): 2500

SInds januari 2020 ben ik in het bezit van een RAV4 Bi-tone. Nu was mij al vaak opgevallen wanneer ik de ramen van de voorportieren open en dicht had gedaan, dat deze ramen zeiknat terug uit de deuren kwamen. Geen ramp natuurlijk maar wel erg vervelend als je de auto net gewassen en gepoetst had. Zelfs in de zomer na een lange warme droge periode bleef dit probleem aanhouden. Nu met de vorst van de laatste weken gaf dit probleem toch wat meer overlast want in beide ramen was geen beweging te krijgen en waren volledig vastgevroren. Bij mijn dealer is dit probleem afgelopen week bekeken door de deur bekleding te verwijderen en hieruit bleek dat het inderdaad een natte boel was en het betrof de 'raamsnorren' die nogal nat zijn en waarschijnlijk niet goed functioneren. De dealer heeft echter nog nooit eerder klachten over dit probleem gekregen en ook volgens de Techn. Dienst van importeur Louwman betreft dit geen structureel probleem en is hier volgens zeggen ook niets aan te doen. Mijn vraag is dan ook, ben ik nou echt de enige die dit met de RAV4 heeft, of is dit bij meerdere RAV4 rijders herkenbaar?? Misschien zit er zelfs wel iemand in dit forum tussen die een oplossing heeft??

Gerard@

Geplaatst door Gerard@ (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota RAV4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hempie1 (85), 1 jaar geleden

Bij elke auto die ik ooit gehad heb, doet dit verschijnsel zich voor maar dan altijd na een bezoek aan de wasstraat. Als de auto buiten staat en het regent niet of het heeft enige tijd niet geregend dan zouden de ruiten droog moeten zijn als ze een keer op en neer zijn gedraaid.
In de portieren zitten afwateringsgaatjes die misschien verstopt zijn waardoor het water -dat altijd het portier in zal lopen- niet weg kan. De garage heeft daar misschien naar gekeken maar misschien ook niet.
Misschien staat de auto zodanig scheef als u thuis bent dat het water pas weg kan als u weer gaat rijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota RAV4 of stel zelf een nieuwe vraag.