Toyota Corolla 2003: nieuw accu

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 3ZZ-FE, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 81

onlangs nieuwe accu geplaatst. ongeveer een half uur gereden om verder op te laden.
een dag later wilde de auto niet starten. de spanning bleek 12.0 volt te zijn.
Na starthulp startte de auto direct. starthulp eraf, auto uit en gelijk weer starten. dit werkte prima. ik heb dit vijf keer herhaald.
volgens de pechhulp kan dat aan de startmotor liggen, want ook met slechts 12 volt (die spanning bleef gelijk) moet de auto kunnen starten..
heeft hij gelijk?

okka

Geplaatst door okka , lid sinds 12 jaar geleden

3 Reacties

atte PRO, 9 maanden geleden

Met 12 volt kan (ik schrijf dus echt 'kan') een auto wel eens starten. De ladingtoestand van een accu is 12,8 V = vol, 12,6 V = half vol, 12,4 V net voldoende. Zojuist bij een Citroen XM dit nog even gecontroleerd. Deze wagen heeft 2 weken geleden even stationair gedraaid, met een accu die ik eigenlijk al heb opgegeven. Na deze twee weken - dus nu - meet ik 12,3 V en hij start. Als de Toyota - en elke andere auto - na een paar keer starten, draaien en dan de volgende dag nog maar 12,0 V aangeeft, dan is er iets mis met het laadsysteem. Dus motor starten, laten aanslaan, voltmeter (multimeter op spanningsstand) aansluiten op de accupolen en bij draaiende motor moet de uitlezing tussen de 13,8 en 14,2 V bedragen. Wellicht een lekstroom.

bert klein PRO, 9 maanden geleden

Akku opladen met een lader,12uur laten staan daarna akku testen, een nieuwe akku die een half jaar of langer in opslag heeft gestaan heeft ook geen capaciteit meer, heb je een langparkeerder zal deze sulferteren en inwendige sluiting veroorzaken waardoor deze zich zelf ontlaad.
Een accu onbelast meten is zinloos,je zult hem belast moeten meten tijdens het starten en kijken naar de terugval.

Beste antwoord, geplaatst door okka, 8 maanden geleden

de nieuwe accu was waarschijnlijk gesulferteerd. van de garage kreeg ik een nieuwe die nu ook beter in de hoogte past. verder geen problemen meer gehad. de spanning (na een dag in de garage) blijft nu schommelen rond de 12,6V.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.