Toyota Yaris: Olie in koelvloeistof

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,3 vvti

Er bevind zich olie in het koelvloeistof reservoir. Bruingele mayo onder de dop en in het koelvloeistof reservoir. Deze neemt steeds toe waardoor koelvloeistof onder het dopje in het motorcompartiment terecht komt. Wanneer ik met koude motor de dop van de radiateur eraf haal, zit er druk op waardoor koelvloeistof eruit spuwt, niet veel overigens. Ik heb olie bij moeten vullen omdat de peilstok op min was komen te staan. Deze controleer ik elke dag. Je zou kunnen zeggen dat ik een lekke koppakking heb, maar het probleem kan ook liggen in de warmtewisselaar, scheur in de cilinder of lek tussen olie en koelvloeistof leiding. de vraag is hoe pak ik dit aan? de auto rijdt verder perfect, geen rook, niet inhouden, geen vermogensverlies, geen rare geluiden.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Alvast bedankt!

RedGhost

Geplaatst door RedGhost (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jessy20 (0), 12 jaar geleden

Halo ik vermoed dat de kop pakking is heb zelf ok mee gemaakt heb je ok toevallig rook.
Je kan bij een garage na laten kijken gaan ze met een cameratje naar binnen 10 min heb je de uitslag
Groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.