Toyota Yaris 2014: olie rembekrachtiging

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Mijn Toyota Yaris start niet. Er klinkt alleen een ratelend geluid. Op het display zie ik een ROOD stuurtje met een uitroepteken. Onder de motorkap gekeken, waar ik zie dat het potje waar vootheen rode olie is zat, nu totaal leeg is. N.m.m. is dat het potje voor de stuurbekrachtiging. Volgens de garage blijft het motortje voor de stuurbekrachtiger vasthangen en start de auto daardoor niet. Garage zegt dat ik dat níet zelf moet bijvullen, om eventuele (ergere) schade te voorkomen. Is dat een waarheid, of kan ik met een gerust hart het potje weer met de olie vullen?

Bertje oet Ruiver

Geplaatst door Bertje oet Ruiver , lid sinds 4 maanden geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Accu is in Ieder geval leeg , dat is het ratelen van de startmotor vermoed ik.
Eerst accu opladen lijkt me.

    Hartelijk dank!! Het probleem is gelukkig opgelost. Accu bleek inderdaad leeg te zijn. Na het opladen, in overleg met de garage, voorzichtig naar de garage gereden. Wat ik dacht, dat het de olie voor de rembekrachtiger was, bleek gehéél anders te zijn. Het betreffende potje is van de koelvloeistof. Dit werd door de garage (kosteloos) bijgevuld, waarna het probleem verholpen was. Waarom het stuurtje ROOD oplichtte, is ons nog steeds een raadsel. - Bertje oet Ruiver, 3 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Kwam door te lage accuspanning ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.