Toyota Avensis Verso: olie voor d4d?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: d4d

sinds vorig jaar rijd ik met deze auto en liet ik nog tijdens de garantie periode het onderhoud doen door toyota.Nu hij echter uit garantie is ga ik weer zelf(zoals bij de meeste toyota's die ik gehad heb) het onderhoud weer zelf doen.Ik kan via mijn werk aan swd rheinol olie komen synthetische dpf 5w30 acea klasse a3/b4/c3.er staat erop vermeldt dat deze olie voor vw motoren 504.00 en 507.00 turbodiesel(met dpf) en benzine is.Kan ik deze olie ook gebruiken voor mijn toyota 2.0 d4d cdtv motor?of gebruiken ze bij vw zo specifieke olie dat ze niet aan te raden is voor andere motoren?

grtz timo

timoke

Geplaatst door timoke (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

kun je datbij dat olie merk op internet niet opvragen zoals bij de andere olie merken?

groetjes jan.

ropperdepop (0), 12 jaar geleden

Ik gebruik voor mijn Avensis D4D al 3 jaar 5w40 full synthetische olie van de Action. kost geen drol en voldoet aan alle (zelfs meer) eisen die Toyota stelt. door de 40 is deze iets dikker zodat de Avensis (325000 km) nog geen 0,5 l per 15.000 km verbruikt.
Mijn Toyota garage doet (deed, ha, ha) er een 10w40 halfsyntheet in A 10 euro per l......

Gr Rob

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.